Torstai 25. huhtikuuta.
Nimipäivää viettää Markku, Markus, Marko, Markus

Talkookaaoksen ei uskota toistuvan – Juhannuskonferenssin pizzateltta palaa talkookohteeksi yrittäjävuoden jälkeen

Pelkästään talkoolaisia on Juhannuskonferenssissa ruokittavana noin 1 500. Kuva vuodelta 2015. (Jarkko Laamanen)
Pelkästään talkoolaisia on Juhannuskonferenssissa ruokittavana noin 1 500. Kuva vuodelta 2015. (Jarkko Laamanen)

Anssi Tiittanen 

 

(16.5.2023) Juhannuskonferenssin talkoolaisrekrytoinnissa eletään kiinnostavia viikkoja. 

Tapahtumakoordinaattori Petri Koiviston mukaan talkoolaisia on kyllä ilmoittautunut mukaan, mutta paljon on vielä paikkoja täyttämättä niin työntekijöiden kuin esimiestenkin osalta. 

– Tällä hetkellä meillä on meneillään soittokierros aiemmille esihenkilöille, Koivisto kertoo. 

 

Yksi tehtäväala, jolle tarvittaisiin kokonaan uudet esimiehet, on perunankuorinta. Aiemmat esihenkilöt ovat ikääntymisen myötä jääneet tehtävästä pois.  

Perunoita kuoritaan noin 1 500 talkoolaisen ja tapahtumavieraiden ruokailuun tonneittain juhannusviikon ajan. Kuoriminen on koneellista, mutta käsipareja tarvitaan silti. 

– Tarkoituksena on tänä vuonna kokeilla lounasruokailun ja työväenruokailun yhdistämistä. Tämä on suhteellisen helppoa, koska ruoka tulee jo nyt samasta keittiöstä molemmille puolille. 

Lounasruokailu ja työväenruokailu ovat samassa telttakompleksissa kentän laidalla. 

 

Viime vuosi oli talkoiden kannalta haasteellinen. Talkoolaisia kutsuttiin mukaan kahden vuoden jälkeen, ja osalla yhteystiedot olivat vaihtuneet ja talkoointokin hiipunut.  

Oma lukunsa oli it-järjestelmä, joka ei toiminut odotetusti. Kutsuviestejä jäi saamatta, ja myös mukaan ilmoittautuminen oli paikoin hankalaa. 

Petri Koiviston mukaan tilanne on nyt viime vuotta parempi. 

– Järjestelmää on korjattu, talkootyötä sekin. Lämmin kiitos tekniikkaväelle. 

Perinteisestä paperisesta ilmoittautumisesta on luovuttu. 

 

Joitakin muutoksia Juhannuskonferenssin tapahtumastruktuuriin on luvassa. 

Pizzateltta palaa talkoovoimin toteutettavaksi kohteeksi. Viime vuonna telttaa pyörittivät yrittäjät. 

– Kokemukset olivat sinänsä hyvät, ja oli hienoa, että yrittäjä saatiin mukaan nopealla aikataululla. IK-opistolle pizzateltta omissa käsissä on kuitenkin taloudellisesti parempi ratkaisu, Petri Koivisto sanoo. 

Tapahtuma toteutetaan muutenkin viime vuotta tiukemmin talousrealiteetit huomioiden. Alueen tarjontaa on pyritty virtaviivaistamaan, ja siksi tuotteiden valikoimaa on kavennettu. 

– Jäätelövalikoima pienenee jonkin verran. Toivomme kentän väeltä ymmärrystä, emme tee supistuksia kiusallamme. 

Tapahtumassa halutaan välttää hävikkiä. Toiveena on, että se, mitä tapahtumaan tilataan, saadaan kaupaksi. 

Siitä nipistetään talkoolaistenkin osalta: ilmaiset limonadit jäävät historiaan. 

- Ymmärrän hyvin, että tämäkin voi tuntua harmilliselta. Talkoolaiset ovat limunsa ansainneet. 

– Tarjoamme talkoolaisille edelleen kuitenkin esimerkiksi vissyä ja makuvesiä. Lasten kohdalla haluamme myös tehdä poikkeuksen limujen kohdalla. 

 

Ilmoittaudu talkoisiin:  

 

UUTISET