Lauantai 4. joulukuuta.
Nimipäivää viettää Airi, Aira, Barbara, Barbro

Syyspäiviltä eväitä uuteen arkeen – osallistujamäärissä jopa yllätyksiä

Syyspäivät-tapahtuman valtakunnallinen isäntäkaupunki oli Jyväskylä. (Syyspäivät)
Syyspäivät-tapahtuman valtakunnallinen isäntäkaupunki oli Jyväskylä. (Syyspäivät)
Helluntaiseurakuntien pastorien ja vastuunkantajien yhteystapahtuma Syyspäivät järjestettiin viime lauantaina 25.9. hybriditoteutuksena.

Maakunnalliset paikallistapahtumat järjestettiin Helsingissä, Kajaanissa, Keravalla, Kiteellä, Kouvolassa, Kuopiossa, Lahdessa, Oulaisissa, Porissa, Rovaniemellä, Seinäjoella, Tampereella ja Turussa, sekä Jyväskylässä Keski-Suomen alueen kokoontumispaikkana ja tapahtuman valtakunnallisena isäntäkaupunkina. Osa päivän ohjelmasta toteutettiin maakunnallisin voimin, osaan osallistuttiin yhdessä valtakunnallisen livelähetyksen kautta.

Yhteisessä ohjelmassa oli kattava katsaus seurakuntien uudelleen alkavassa, koronan jälkeisessä työarkeen. Videoilla pohjustettiin keskusteluja Helluntaiseurakuntien teemoista Hyvinvoiva yhteisö, Missionaalinen yhteisö ja Hyvin johdettu yhteisö.

 

Jyväskylään oli kokoontunut noin 70 osallistujaa sekä kymmeniä vapaaehtoisia.

– Itselleni päivän kohokohta oli oivallus, että olemme herätysliikkeenä jo lähellä tavoitettamme olla valloittava seurakunta. Pitää enää löytää oikeat painopisteet. Se on lohdullista, Jyväskylän helluntaiseurakunnan johtava pastori Esa Hyvönen iloitsi.

Syyspäivän ohjelmassa nostettiin vahvasti esiin lasten ja nuorten osuutta seurakuntaelämässä. Juuri se oli asia, joka Syyspäivän isäntänä toimivaa Hyvöstä haastoi eniten.

– Osaamme tavoittaa, kohdata, rohkaista ja tukea lapsia ja nuoria, mutta samanlaista rakkaudellista suhtautumista tarvittaisiin lisää myös aikuisten välisiin kohtaamisiin, hän muistutti.

 

Lapin alueen tapaamiseen osallistui neljäkymmentä pastoria ja vastuunkantajaa, mikä Rovaniemen helluntaiseurakunnan pastorin Ville Kalaniemen mukaan oli ilahduttavan paljon.

– Tämä satoi nyt ihan reilusti meidän laariin. Kymmentä henkilöä enempää tästä maakunnasta ei kuulemma näille päiville koskaan päädy, Kalaniemi kommentoi.

– Väki oli tosi kiitollisia tästä päivästä. Katsotaan miten saataisi Lappia jatkossakin enemmän osaksi liikkeen aktiviteetteja.

 

Helsingissä Syyspäivä-tapahtumaan kokoontui vajaa sata työntekijää. Ilmeistä ja keskusteluista näki, että kasvotusten tapahtuvaa kohtaamista oli todella odotettu.

Syyspäivän toteutus hybidimallilla tuntui olevan monen mieleen mutta tunnelma ei kuitenkaan yltänyt perinteisen Syyspäivä-tapahtuman tasolle.

– Teknisesti tapahtuma oli järjestetty todella hyvin, josta iso kiitos Jyväskylään. Aikataulut toimivat myös hyvin ja ohjelma oli kivasti rakennettu. Yhteinen rukous ja ylistys toimi hienolla tavalla, vaikka ylistykseen johtanut Hope-kuoro soittikin Jyväskylässä ja me Helsingin Saalemissa yhdymme lauluun, kiitteli Metrokappelin pastori Tomi Kuosmanen.

– Tunnelmaa latisti hieman myös se, että väki tuntui vähenevän päivän edetessä. 

Kuosmasta kosketti erityisesti edesmenneiden ja uusien työntekijöiden muistaminen.

– Kyllä jälleen kerran kyyneleet tulivat silmiin, kun vietimme juhlallisen hiljaisen hetken edesmenneiden vanhinten, evankelistojen, lähetystyöntekijöiden ja pastoreiden muistoksi. Syvä kiitollisuus nousi sydämestä jokaisesta heistä ja heidän isosta panoksesta herätysliikkeemme ja paikallisseurakuntien hyväksi. Heti hiljaisen hetken jälkeen oli tietysti sykähdyttävää kuulla ja nähdä miten kymmenet uudet henkilöt ovat vastanneet Jumalan kutsuun ja ottaneet palvelutehtävän vastaan eri puolilla Suomea.


 

UUTISET