Syksy tuo uusia mahdollisuuksia evankelioimiseen

Evankelistapolkukoulutuksen on käynyt jo yli sata ihmistä eri puolilta Suomea. Suurin osa heistä on jollain tavalla mukana Hyvä Sanoma ry:n aluetyössä.
Evankelistapolkukoulutuksen on käynyt jo yli sata ihmistä eri puolilta Suomea. Suurin osa heistä on jollain tavalla mukana Hyvä Sanoma ry:n aluetyössä.
Tänä vuonna 90 vuotta täyttävä Hyvä Sanoma ry on helluntaiseurakuntien kotimaan evankeli-ointia tukeva järjestö.

– On olemassa monia järjestöjä, jotka itsenäisesti järjestävät isoja evankelioimistapahtumia. Meidän toimintamme taas perustuu siihen, että haluamme palvella ja tukea seurakuntia heidän tavoittavassa työssään, toiminnanjohtaja Janne Lahti selvittää.

Hänen mukaansa erityisesti pienet seurakunnat hyötyvät Hyvä Sanoma ry:n alueellista yhteistyötä tukevista palveluista, sillä voi olla haastavaa pelkästään omin voimavaroin toteuttaa aktioita ja kampanjoita.

– Myös isot seurakunnat tarvitsevat tukea. Kovinkaan monella seurakunnalla ei ole esimerkiksi vammaisille ja heidän perheilleen suunnattuja vertaistukileirejä, jotka osaltaan kuuluvat meidän palveluihimme.

Hyvä Sanoma ry:llä on neljä palkattua työntekijää, mutta muutoin työ rakentuu valtavan suuren vapaaehtoisjoukon varaan.

– Se tekee nöyräksi, kun ajattelen niitä ihmisiä, jotka haluavat sydämestään palvella eri tavoin ja antaa varoistaan tälle työlle. He ovat paras osoitus siitä, että Jumala on tämän työn takana ja pitää meistä huolta.

Kampanjat tavoittavat laajasti

Hyvä Sanoma ry:n yhtenä syksyn tavoitteena on vahvistaa Evankelistapalvelun aluetyötä, jota Helena Kärkkäinen koordinoi.

– Koko maa on jaettu viiteentoista alueeseen. Jokaisella alueella on yhteysevankelista, joka tiiminsä kanssa pyrkii edistämään evankelistojen ja seurakuntien keskinäistä yhteyttä ja yhteistyötä niin kotimaan evankelioinnissa kuin tavoittavassa diakoniatyössäkin.

Aluetyö sisältää seurakuntien evankelistoille ja muille vastuunkantajille suunnattuja rukous- ja rakentumispäiviä sekä yhdessä toteutettuja aktioita ja tapahtumia.

– Noin kuusi vuotta sitten meillä ei ollut yhtään yhteysevankelistaa tai organisoitua aluetyötä. Nykyään meillä on viisitoista yhteysevankelistaa, joista suurin osa tekee työtään oman toimensa ohessa, Janne Lahti kertoo.

Toinen iso tavoite evankelioinnin saralla on kehittää evankelista Marko Selkomaan ja seurakuntien yhteisiä evankelioimiskampanjoita.

– Pyrimme entistä tiiviimmin tukemaan seurakuntia kampanjoihin valmistautumisessa sekä niiden toteutuksessa ja jälkihoidossa. Kokemustemme mukaan hyvä valmistautuminen ja tilaisuuksien suuntaaminen seurakuntarakennuksien ulkopuolelle auttaa tavoittamaan laajasti seurakuntaan kuulumattomia ihmisiä.

– Viime keväänä toteutettu Oulun Suurin Ilo -tapahtuma tavoitti erilaisten medioiden avulla kymmeniätuhansia oululaisia, ja myös tilaisuudet keräsivät paljon väkeä.

Koulutus varustaa evankelistoja

Hyvä Sanoma ry tekee yhteistyötä Evankelistapolkukoulutuksen käyneiden kanssa.

– Viimeisen kolmen vuoden aikana jo yli sata evankelioinnista kiinnostunutta seurakuntalaista on käynyt kyseisen koulutuksen. Sen kautta moniin seurakuntiin on nimetty yksi tai useampi evankelista ensimmäisen kerran jopa kymmeniin vuosiin, Janne Lahti iloitsee.

Oman seurakuntansa evankelistoiksi nimetyt ja siunatut ihmiset toimivat tehtävässään oman toimensa ohessa.

– Heidän tehtävänään on johtaa evankelioivaa työtä omalla esimerkillään sekä myös käytännössä rohkaista ja innostaa koko seurakuntaa evankeliointiin.


Heli Markkunen


51

Helluntaiseurakuntien jäsenkehityksessä pientä virkistymistä
Seurakunnat: Maksukorttidiakonian myötä keskustelut ovat muuttuneet syvällisemmiksi
Kuurojen työtä jo 50 vuotta – Juhlavuosi huipentuu Juhannuskonferenssin puheenvuoron lisäksi lokakuussa pidettävään juhlaan
Seurakuntien perustajille uusia verkostoja