Sydämet sykkivät Burundille

Hän ei haaveile uusista kengistä - hän haaveilee ateriasta. Fidan Eväät elämään -kampanjan tuotot menevät batwojen ihmisoikeuksien parantamiseksi. Kuva: Fida
Hän ei haaveile uusista kengistä - hän haaveilee ateriasta. Fidan Eväät elämään -kampanjan tuotot menevät batwojen ihmisoikeuksien parantamiseksi. Kuva: Fida

”Kurkista sydämeen ja ylläty” -tekstillä varustettuja oransseja sydämiä ilmestyy elokuussa kauppojen ilmoitustauluille. Kun QR-koodin skannaa, näkyviin tulee runo sekä rap-artisti Palefacen video.

Oranssit sydämet ovat merkkinä Fidan Eväät elämään -kampanjasta. Lipaskerääjät jalkautuvat kaduille pääasiassa 17.-30. elokuuta, viimeistään lokakuun loppuun mennessä. Kampanjassa on mukana yli 50 helluntaiseurakuntaa ympäri Suomen. Koronapandemian myötä lipaskeräys siirtyi keväältä syksylle. 

Kampanja kerää varoja Itä-Afrikassa sijaitsevassa Burundissa elävän batwa-kansanryhmän hyväksi. Kampanjan suojelijana on Elisabeth Rehn. Tunnetut tekstintuottajat julkaisivat Facebookissa kampanjan hyväksi kirjoittamiaan tekstejä, lyriikoita ja rap-videoita.

Kampanjan tuotolla tehdään työtä batwojen ihmisoikeuksien parantamiseksi. Heitä autetaan ruoan tuottamiseen tarvittavien välineiden ja osaamisen hankkimisessa sekä terveydenhoitoon ja kouluun pääsemisessä. 

Kampanjaa voi tukea myös perustamalla oman sähköisen keräyslippaan ja jakamalla linkkiä siihen esimerkiksi Facebookissa. 




51

Helluntaiseurakuntien jäsenkehityksessä pientä virkistymistä
Seurakunnat: Maksukorttidiakonian myötä keskustelut ovat muuttuneet syvällisemmiksi
Kuurojen työtä jo 50 vuotta – Juhlavuosi huipentuu Juhannuskonferenssin puheenvuoron lisäksi lokakuussa pidettävään juhlaan
Seurakuntien perustajille uusia verkostoja