SVKN täyttää 50 vuotta

Erilaiset kristilliset kirkot ja yhteisöt kohtaavat vuoden 2017 ekumeenisilla Kirkkopäivillä. Kuva on viime vuoden Kirkkopäiviltä Kouvolasta.
Erilaiset kristilliset kirkot ja yhteisöt kohtaavat vuoden 2017 ekumeenisilla Kirkkopäivillä. Kuva on viime vuoden Kirkkopäiviltä Kouvolasta.
Suomen vapaakristillinen neuvosto viettää ensi vuonna 50-vuotisjuhlaansa. Juhlinta huipentuu yhteiseen konferenssipäivään juhannusaattona Keuruulla. Tapahtuman teemana on Suomalainen usko, ja mukana ovat muun muassa Suomalainen messu sekä Chariots-kuoro.

– Vapaakristilliset kirkot ovat omilla tahoillaan tehneet päätöksen osallistua yhteiseen tapahtumaan. Myös strategiamme yhtenä tavoitteena on ollut yhteisen vapaakristillisen äänen vahvistaminen, toteaa SVKN:n puheenjohtaja Jari Portaankorva.

– On mahdollista, että Juhannuskonferenssista tulee teemavuoden suurin yksittäinen tapahtuma, arvioi puolestaan konferenssi-isäntä Marko Halttunen.

Iso Kirja -opistolla marraskuun viimeisenä viikonloppuna järjestettävässä Isänmaan puolesta -tapahtumassa rukoillaan tulevan vuoden tapahtumien ja Suomen kansan puolesta.

Vapaakristityt ovat myös mukana reformaation juhlavuoden päätapahtumiin kuuluvilla ekumeenisilla Kirkkopäivillä, jotka järjestetään 19.–21. toukokuuta Turussa. Kymmenet tapahtumat täyttävät keskustan, ja eri yhteisöillä on mahdollisuus pystyttää esittelypisteensä esimerkiksi jokirantaan. Ohjelma julkaistaan tammikuussa.


Säde Loponen


51

Helluntaiseurakuntien jäsenkehityksessä pientä virkistymistä
Seurakunnat: Maksukorttidiakonian myötä keskustelut ovat muuttuneet syvällisemmiksi
Kuurojen työtä jo 50 vuotta – Juhlavuosi huipentuu Juhannuskonferenssin puheenvuoron lisäksi lokakuussa pidettävään juhlaan
Seurakuntien perustajille uusia verkostoja