Suomen Viikkolehdestä aikakausjulkaisu

Uudistuneen Suomen Viikkolehden on taittanut ja sen kansikuvan ottanut Ismo Hietanen.
Uudistuneen Suomen Viikkolehden on taittanut ja sen kansikuvan ottanut Ismo Hietanen.

Ruut Ahonen 

(9.1.2023) Suomen Vapaakirkon äänenkannattaja Suomen Viikkolehti (SVL) Vuodesta 1888 julkaistu lehti on tähän asti tullut lukijoille kerran viikossa sanomalehtenä. 

Svl.fi:n uutisjutussa avataan, että lehtiuudistusta pohdittiin osana Suomen Vapaakirkon viestinnän kehittämishanketta. Jo alkuun lehden tehtäväksi määriteltiin tiedonvälityksen lisäksi uskonelämän herättäminen ja säilyttäminen, ilmiöiden arviointi sekä vapaakirkollisen identiteetin luominen ja vahvistaminen. 

”Paperilehden tulevaisuutta pohdittaessa huomioitiin paitsi lehden merkitys myös se, että verkkolehden ylläpitäminen edellyttää jatkossa aiempaa enemmän resursseja”, uutisessa todetaan. 

Paperisen Suomen Viikkolehden tiedettiin olevan monelle tärkeä tuote, johon sisältyy tuttuja rutiineja. Niinpä muutos valmisteltiin huolellisesti. 

”Koettiin, että paperilehden ilmestymistaajuuden ja formaatin eri vaihtoehdoista kuukausittain ilmestyvä 44-sivuinen aikakauslehti palvelee lukijoita parhaiten ja mahdollistaa lehden tehtävien toteuttamisen.” 

Viime syksynä Viikkolehti uudisti verkkolehtensä. Selkeyden ja ajanmukaisuuden ohessa huomioitiin lehden helppolukuisuus eri älylaitteilla. 
40/201

Myös Gazassa on pieniä uskovien ryhmiä – mediatyön hedelmää näkyy
Fifteenit täyttyneet nopeasti – Suosituimmat leirit täyttyvät minuuteissa
"99 prosenttia ihmisistä saavuttamatta" – Euroopan helluntailiikkeiden yhteinen evankeliontikohde vuonna 2024 on Balkan
Kristillisille toimijoille alkaa kertyä kokemusta äppimaailmasta - Hyvä käytettävyys ja jatkuva kehittäminen julkaisijoiden haasteita