Suomalaisten tukemia katulapsia surmattiin Keniassa

Fida Internationalin ja Kenian Full Gospel -kirkon katulapsihankkeen piirissä olleita nuoria on surmattu Kenian pääkaupungissa Nairobissa.

Helmikuun lopulla tapahtuneessa väkivaltaisessa iskussa kuoli kuusi 17–24-vuotiasta poikaa ja nuorta miestä. Osa heistä oli mukana Fidan ja Full Gospel -kirkon katulapsityössä ja asioi avustushankkeen pääpaikkana toimivassa Maisha Poa -keskuksessa.

Nairobin katulapsityö on yksi Fidan yhteisökummikohteista, ja Maisha Poan keskus on rakennettu suomalaisten lahjoittajien ja Nenäpäivä-kampanjan tuella.

Surmat tapahtuivat yöllä, kun nuorukaisten kimppuun hyökkäsi jengi, joka syytti heitä varkaudesta. Jengiläiset tappoivat raa’asti viisi poikaa; yhden paikalta pakoon päässeen ampui poliisi. Surmat ovat saaneet julkisuutta paikallisessa mediassa.

Kehitysmaiden katulasten ja -nuorten tilanne on usein tukala. He ovat moniongelmaisia mutta myös monin tavoin lainsuojattomia. Heitä kohdellaan kylmäkiskoisesti, ja väkijoukot ja poliisi kostavat heidän tekemänsä rikkeet ja rikokset usein väkivaltaisesti.


34/2016Sateet

Helluntaiseurakuntien jäsenkehityksessä pientä virkistymistä
Seurakunnat: Maksukorttidiakonian myötä keskustelut ovat muuttuneet syvällisemmiksi
Kuurojen työtä jo 50 vuotta – Juhlavuosi huipentuu Juhannuskonferenssin puheenvuoron lisäksi lokakuussa pidettävään juhlaan
Seurakuntien perustajille uusia verkostoja