Sortavalan kurssikeskukselle toivotaan tukea

Keskus keskeytti leiritoiminnan viime kesänä keittiön huonon kunnon vuoksi. Nyt lahonneet lattiat on jo uusittu, mutta jäljellä on edelleen muun muassa laatoitusta ja putkitöitä.
Keskus keskeytti leiritoiminnan viime kesänä keittiön huonon kunnon vuoksi. Nyt lahonneet lattiat on jo uusittu, mutta jäljellä on edelleen muun muassa laatoitusta ja putkitöitä.
Helluntaiseurakuntien IVY-työn koordinaatioryhmä vetoaa seurakuntiin ja seurakuntalaisiin Karjalan kristillisen keskuksen tukemiseksi. Sortavalassa sijaitsevan keskuksen toiminta on  ollut pysähdyksissä viime keväänä aloitetun ja sittemmin varojen puutteen takia keskeytyneen keittiöremontin vuoksi.

Helmikuussa keskuksessa on tarkoitus aloittaa seuraava kolmen kuukauden raamattukurssi. Vaikka remontin keskeneräisyys ei estä aikuisille suunnatun kurssin aloittamista, aiheuttaa se monenlaisia hankaluuksia.

Keskuksen yhdyshenkilönä Suomessa toimivan Päivi Piirosen mukaan remontin valmistuminen maksaa arviolta 2 000 euroa. Keskuksen omistavat Venäjän helluntaikirkkoon kuuluvat Karjalan alueen seurakunnat, mutta niiltä tarvittavia varoja ei ole löytynyt.

– Seurakunnat ovat joko äärimmäisen köyhiä tai niillä on omia rakennusprojekteja, jotka nielevät jokaisen liikenevän ruplan, Piironen toteaa.

Kurssikeskus on saanut vuosien aikana mittavaa taloudellista ja toiminnallista apua Suomesta.

– Olisi sääli nyt laittaa pönkkä ovelle. Työn jatkumisen kannalta remontin valmistuminen on välttämätöntä.

Helmikuussa alkavalle kurssille on ilmoittautunut noin kymmenen opiskelijaa. Koulutukseen sisältyy opetusta kristologiasta ja Pyhästä Hengestä, katsaus Raamatun kirjoihin sekä saarnaoppia.


34/2016Sateet

Helluntaiseurakuntien jäsenkehityksessä pientä virkistymistä
Seurakunnat: Maksukorttidiakonian myötä keskustelut ovat muuttuneet syvällisemmiksi
Kuurojen työtä jo 50 vuotta – Juhlavuosi huipentuu Juhannuskonferenssin puheenvuoron lisäksi lokakuussa pidettävään juhlaan
Seurakuntien perustajille uusia verkostoja