Sopiiko Pokémon-peli seurakuntaan?

Uusi Pokémon Go -mobiilipeli on herättänyt ennennäkemättömän suosion kännykänkäyttäjien parissa ympäri maailmaa. Pokémon-pelit saivat alkunsa Nintendon laitteilla 1990-luvulla. Pokémonit olivat pikkuotuksia, joita pelaajan piti kerätä pelin
maastosta.

Nyt julkaistu Pokémon Go -peli on saatavilla sekä Android- että iPhone puhelimille, ja peliin pääsee mukaan kuka tahansa älypuhelimen omistaja. Uusi peli hyödyntää puhelinten paikannus- ja kameraominaisuuksia. Pokémonit ilmestyvät puhelimen kameran kuvaan kuin mihin tahansa maisemaan. Pelin juju on siinä, että pokémonit ovat nyt piiloutuneet oikeaan paikkaan pelaajan ympärillä, ja pelaajien pitää yrittää napata eri paikoissa piileskeleviä otuksia ”poke-palloonsa”.

Verkossa on levitetty kuvia paikoista, joiden tiloista pokémoneja saa metsästää. Suomessa myös jotkut helluntaiseurakuntien rukoushuoneet ovat tällaisia pokémonpaikkoja.

Miten pokémonit tulivat Keuruun helluntaiseurakuntaan, seurakunnanjohtaja Tuomas Harri?
– Seurakuntamme on merkitty Pokestopiksi peliin, joten ainakin sen vuoksi. Pokémonien
jahtaajat ovat olleet myös rapakon takana monen seurakunnan vieraina, ja tulin törmänneeksi muutamaan hyvään artikkelin siitä, miten seurakunnat hyödyntävät tätä peliä.

Miten pokémonien suosiota voi hyödyntää seurakunnan toiminnassa?

– Esimerkiksi nuorille ja nuorille aikuisille voisi järjestää ”lurepartyja” joko ruksalla tai sitten vaikkapa puistossa, jossa pokestoppeja on paljon. Sitä kautta voisi saada evankeliointikontaktia uusiin ihmisiin. ”Luren” voisi laittaa joskus myös seurakunnan pokestopille erityisesti silloin, kun on jokin ulkopuolisille tarkoitettu tilaisuus. Samoin
sosiaaliseen mediaan voi laittaa jonkin hauskan viestin seurakunnan pokestopista ja siitä, että paikkakuntalaiset pelaajat ovat tervetulleita piipahtamaan. Pitää olla vain tarpeeksi luovuutta.

Näetkö pokémon-innostuksessa mitään vaaratekijöitä?
– Päinvastoin, on vaan hyvä, jos porukka liikkuu. Tiedän kyllä varoittelevat jutut pelin taustoista, mutta ne ovat liioiteltuja. Aloin pastorina itse julkisesti pelata tätä peliä lähinnä protestina kaikelle sille kauhistelulle ja demonisoinnille, jota se sai osakseen sosiaalisessa mediassa. Relax, se on vain peli!

RV


40/201

Myös Gazassa on pieniä uskovien ryhmiä – mediatyön hedelmää näkyy
Fifteenit täyttyneet nopeasti – Suosituimmat leirit täyttyvät minuuteissa
"99 prosenttia ihmisistä saavuttamatta" – Euroopan helluntailiikkeiden yhteinen evankeliontikohde vuonna 2024 on Balkan
Kristillisille toimijoille alkaa kertyä kokemusta äppimaailmasta - Hyvä käytettävyys ja jatkuva kehittäminen julkaisijoiden haasteita