Soittokunta jalkautui kadulle

Kapellimestari Stuart Hall johti isoa soittokuntaa Tampereella ja Jyväskylässä kaupungin keskustassa. Kuva: Pentti Heinonen
Kapellimestari Stuart Hall johti isoa soittokuntaa Tampereella ja Jyväskylässä kaupungin keskustassa. Kuva: Pentti Heinonen
Viime viikonloppuna kuultiin Tampereella ja Jyväskylässä harvinaista musiikkikokoonpanoa. Yli 40-henkinen soittokunta, joka koostui Pelastusarmeijan soittajien lisäksi eri seurakuntiin kuuluvista puhaltajista Suomesta, Virosta ja Isosta-Britanniasta, esiintyi lauantaina Tampereella ja sunnuntaina Jyväskylässä kaupungin ydinkeskustassa. Lisäksi ryhmä piti sunnuntaina Jyväskylän helluntaiseurakunnassa musiikkijumalanpalveluksen.

Kokoonpanoa johti Maidenheadin soittokunnan kapellimestari Stuart Hall, joka toimii myös tunnetussa International Staff Bandissa.

Musiikkitapahtumaa mainostettiin teemalla ”Pelastajan veri – Blood of the Saviour”. Teema tuli vahvasti esiin varsinkin sunnuntain jumalanpalveluksessa, jonka julistussisällöstä vastasivat Jaana ja Juha Peltoniemi Pelastusarmeijan paikallisosastosta.

Ulkoilmatapahtumassa oli myös Pelastusarmeijan ja Aikamedian kojut, joissa tarjoiltiin ihmisille lettuja ja makkaraa sekä kristillisiä lehtiä.

– Tarkoituksena ei ollut vain tarjota soittokuntamusiikkia tai yhteiskristillistä kulttuuria, vaan  mennä ihmisten luo sanoma edellä, pelastussotilas Osmo Halonen tiivisti tapahtuman mission.


Leevi Launonen


34/2016Sateet

Helluntaiseurakuntien jäsenkehityksessä pientä virkistymistä
Seurakunnat: Maksukorttidiakonian myötä keskustelut ovat muuttuneet syvällisemmiksi
Kuurojen työtä jo 50 vuotta – Juhlavuosi huipentuu Juhannuskonferenssin puheenvuoron lisäksi lokakuussa pidettävään juhlaan
Seurakuntien perustajille uusia verkostoja