Slummikoulu myötätuulessa

Kuudesluokkalainen Sarmin Akter, 12, (kuvassa etualalla) kertoo pitävänsä koulussa erityisesti ATK-opetustiloista.
Kuudesluokkalainen Sarmin Akter, 12, (kuvassa etualalla) kertoo pitävänsä koulussa erityisesti ATK-opetustiloista.

Yksi Fidan lukuisista koulutus­hankkeista on Bangladeshin pää­kaupungin Dhakan pääkaupunki­alueella toimiva Joy & Hope -kou­lu. Yli 400 oppilaan oppilaitos on paikallisen seurakunnan, Fidan ja pikaruokaketju Hesburgerin yhteistyön hedelmä ja osa slum­miyhteisön kehittämishanketta.

 

Koulua voidaan pitää monella mittarilla yhtenä alueen parhais­ta. Opetus on kilpailukykyistä jopa tasokkaiden yksityiskoulu­jen kanssa, valtion kouluista pu­humattakaan.

 

Viime vuoden kohokohta oli se, kun viidennen luokan oppilaista 23 osallistui valtion tasokokee­seen. Menestys oli huima.

 

– He kaikki saivat arvosanak­si A+, ja heistä peräti seitsemän sai valtion stipendin jatko-opin­toja varten. Se mahdollistaa mak­suttoman koulunkäynnin kah­deksanteen luokkaan asti, Fidan Bangladeshin toiminnanjohtaja George L. Boidya iloitsee.

 

Laadukkaina pidetyistä yksi­tyiskouluistakin tyypillisesti vain muutama oppilas saa vastaavan stipendin.

 

Joy & Hope tarjoaa opetusta kuudenteen luokkaan asti. Ilmai­sen opetuksen ja opetusmateriaa­lien lisäksi oppilaat saavat koulul­ta aamupalan, lounaan ja tervey­denhoitoa.

 

 

Tom Himanen, Heikki Salmela

 




34/2016Sateet

Helluntaiseurakuntien jäsenkehityksessä pientä virkistymistä
Seurakunnat: Maksukorttidiakonian myötä keskustelut ovat muuttuneet syvällisemmiksi
Kuurojen työtä jo 50 vuotta – Juhlavuosi huipentuu Juhannuskonferenssin puheenvuoron lisäksi lokakuussa pidettävään juhlaan
Seurakuntien perustajille uusia verkostoja