Seurakuntien pakolaistyö puhutteli Missionuoria

Hervannan Katukappelissa on panostettu maahanmuuttajatyöhön. Kuva: Tarja Jääskeläinen
Hervannan Katukappelissa on panostettu maahanmuuttajatyöhön. Kuva: Tarja Jääskeläinen
Suomessa kuukauden verran vierailulla ollut arabian- ja englanninkielinen Missionuorten ryhmä kohtasi eri paikkakunnilla turvapaikanhakijoita. Vastaanottokeskuksissa tiimiläiset järjestivät lapsille ohjelmaa ja seurakuntien pakolaisilloissa he kertoivat evankeliumia draaman, todistusten ja laulujen kautta.

Hervannan Katukappelin Let´s talk -illassa 29. helmikuuta oli mukana 70-henkinen yleisö. Miehet tarvitsivat nenäliinoja ja kymmenet heistä nousivat ylös haluten rukousta puolestaan.

Tilaisuuden jälkeen keskustelu jatkui ryhmissä teepöydän ääressä. Illan hedelmänä useita maahanmuuttajia tuli uskoon.

”Tämä on ihme!”

Suomalaisten tekemä työ pakolaisten parissa puhutteli aktiolaisia.

– Englannissa meillä on paljon maahanmuuttajia. En ole ajatellut, että heitä voisi kohdata näin. Olen vaikuttunut tavasta, jolla välitätte heille Jumalan rakkautta, tiiminjohtaja John kysyi.

– Tämä on ihme. Tällaiset määrät eri heimojen edustajia koolla kuulemassa Jumalan Sanaa olisi mahdotonta Lähi-idässä, jordanialainen Rula jatkoi.

– Lähi-idän kulttuurille ominaista on lähimmäisenrakkaus ja vieraanvaraisuus. Myös meitä haastetaan välittämään aidosti eikä vain toimintamuodon vuoksi, vierailua koordinoinut Arja sanoi.

Tarja Jääskeläinen


34/2016Sateet

Helluntaiseurakuntien jäsenkehityksessä pientä virkistymistä
Seurakunnat: Maksukorttidiakonian myötä keskustelut ovat muuttuneet syvällisemmiksi
Kuurojen työtä jo 50 vuotta – Juhlavuosi huipentuu Juhannuskonferenssin puheenvuoron lisäksi lokakuussa pidettävään juhlaan
Seurakuntien perustajille uusia verkostoja