Seurakuntavaikuttaja: Tämän vuoksi kello 11:n kokous katoaa

Kristillisen kustannusyritys LifeWay Christian Resourcesin johtaja Thom S. Rainer käsittelee sivustollaan thomrainer.com sunnuntaijumalanpalveluksen kello 11 suosion hiipumista. Hän on selvittänyt asiaa useilta amerikkalaisseurakuntien johtajilta.

Enimmäkseen kello 11:n kirkosta on luovuttu seurakunnissa, jotka ovat siirtyneet yhdestä jumalanpalveluksesta kahteen.

– Silloin se ei ole enää sopiva aika –– jumalanpalveluksen keston ja sujuvuuden osalta, Rainer kommentoi.

Osa yhteisöistä on yksinkertaisesti ”alkanut tajuta kello 11 jumalanpalveluksen haitat”.

– Suurin osa näiden kirkkojen johtajista ei voinut tarjota painavaa selitystä siihen, miksi ainut jumalanpalvelus on niin myöhään.

Tutkimuksissa on havaittu, että useimmat amerikkalaiset suosivat kello 9:n ja 10.30 välillä alkavaa jumalanpalvelusta. Eniten perinteistä kello 11:n kokousaikaa vastustavat alle 40-vuotiaat.

– Jos heiltä kysyy [perusteluja], he todennäköisesti kysyvät vastakysymyksen: Miksi meidän pitäisi osallistua kokoukseen juuri siihen aikaan? Rainer huomauttaa.

Hän sanoo jumalanpalvelussajan liittyvän myös nykyseurakunnan yleiseen imagoon: jos ainoa kokous on kello 11, se lähettää viestin liian perinteikkäästä jumalanpalveluksesta. Niinpä jotkut seurakuntien johtajat siirtävät jumalanpalvelustaan myös lähettääkseen signaalin elämisestä tässä ajassa.


34/2016Sateet

Helluntaiseurakuntien jäsenkehityksessä pientä virkistymistä
Seurakunnat: Maksukorttidiakonian myötä keskustelut ovat muuttuneet syvällisemmiksi
Kuurojen työtä jo 50 vuotta – Juhlavuosi huipentuu Juhannuskonferenssin puheenvuoron lisäksi lokakuussa pidettävään juhlaan
Seurakuntien perustajille uusia verkostoja