Seurakunnat auttavat tulvien uhreja Sri Lankassa

Toukokuun puolivälin rankkasateet johtivat suurtulviin eri puolilla Sri Lankaa. Useita päiviä jatkuneet rankkasateet aiheuttivat tuhoa eri puolilla saarivaltiota, mutta erityisesti maan pääkaupungin Colombon ympäristössä.

Suur-Colomboon kuuluvassa Maharagmassa toimiva Assemblies of God -helluntaiseurakunta on yksi avustustöihin ryhtyneistä kristillisistä yhteisöistä. Seurakunnan pastori Eraj De Mel kertoo, kuinka alueella tulva nousi nopeasti riisipelloilta kyliin.

– Vuorokaudessa satoi 355 milliä, ja pahimmillaan jopa 60 prosenttia Sri Lankan pinta-alasta oli veden vallassa. Koko maassa noin 500 000 ihmistä on menettänyt kaiken omaisuutensa. Vuoristoseudulla maanvyörymät tuhosivat kokonaisia kyliä. Noin 150 ihmistä on kuollut.

De Melin seurakunta ryhtyi avustustyön heti tulvan laskettua. Eraj De Mel kertoo, että hetken oli vaikea ymmärtää, että avun tarvitsijoita elää vain muutamien satojen metrien päässä seurakunnan kirkkorakennuksesta.

– Tsunamin aikana toimin pastorina etelärannikolla sijaitsevassa Gallessa. Koko aluetta kohtasi suuri katastrofi, ja saimme silloin nopeasti apua muilta seurakunnilta ja pystyimme auttamaan kärsiviä. Nyt pienempi tuho kohtasi erityisesti Colombon aluetta. Naapurimme tarvitsevat apua. He ovat hyvin kiitollisia seurakunnan tarjoamasta nopeasta avusta.

– He arvostavat myös seurakuntalaistemme esirukouksia ja henkilökohtaista rohkaisua.  Ulkonaisen avun lisäksi myös ihmisten henkinen tukeminen on tärkeää.


51

Helluntaiseurakuntien jäsenkehityksessä pientä virkistymistä
Seurakunnat: Maksukorttidiakonian myötä keskustelut ovat muuttuneet syvällisemmiksi
Kuurojen työtä jo 50 vuotta – Juhlavuosi huipentuu Juhannuskonferenssin puheenvuoron lisäksi lokakuussa pidettävään juhlaan
Seurakuntien perustajille uusia verkostoja