Senioripäivillä katsottiin eteenpäin

Eläköityneiden työntekijöiden kohtaaminen nostaa muistot pintaan. Tänä vuonna yhteistä huolta kannettiin myös helluntailiikkeen tulevaisuudesta. Kuva: Janne Lahti
Eläköityneiden työntekijöiden kohtaaminen nostaa muistot pintaan. Tänä vuonna yhteistä huolta kannettiin myös helluntailiikkeen tulevaisuudesta. Kuva: Janne Lahti

Lähes 170 helluntaiseurakuntien seniorityöntekijää kokoontui vuo­sittaisille virkistyspäivilleen Keu­ruun Isoon Kirjaan toukokuun lo­pussa. Kolmipäiväisen tapahtu­man teemana oli Tästä eteenpäin, ja ohjelman suunnittelusta vasta­sivat Savon seniorit yhdessä Hyvä Sanoma ry:n yhteyshenkilön Ta­pio Sopasen kanssa.

 

Päivillä jaettiin yhteisiä koke­muksia ja keskusteltiin ajankoh­taisista aiheista tulevaisuutta pohtien.

 

Kuopiolainen Kiinan-lähetti Pirkko Kauhanen osallistui se­nioripäiville ensimmäistä kertaa. Merkittävintä hänelle oli sekä ti­laisuuksissa että vapaa-ajalla ta­pahtunut yhteinen jakaminen työtovereiden kanssa.

 

– Ymmärsin, että tämä on mo­nille vuoden kohokohta. Senio­ripäivillä on osanottajamäärästä johtuen myös parempi mahdolli­suus keskusteluihin kuin esimer­kiksi konferenssissa, Kauhanen sanoo.

 

”Romupappi” Jaakko Romu oli puolisonsa kanssa mukana se­nioripäivillä jo ainakin viidennen kerran. Heitä kiinnosti alustus ai­heesta ”Missä menet, helluntai­herätys?” sekä siitä käyty keskus­telu.

 

– Toivoisimme näihin senio­ritapaamisiin suoraa yhteyttä ja kontaktia myös nuorempaan su­kupolveen. Tällaisen vuorovaiku­tuksen pitäisi olla elävää, Romu toivoo.

 

 

Leevi Launonen




51

Helluntaiseurakuntien jäsenkehityksessä pientä virkistymistä
Seurakunnat: Maksukorttidiakonian myötä keskustelut ovat muuttuneet syvällisemmiksi
Kuurojen työtä jo 50 vuotta – Juhlavuosi huipentuu Juhannuskonferenssin puheenvuoron lisäksi lokakuussa pidettävään juhlaan
Seurakuntien perustajille uusia verkostoja