Samalla viivalla Porvoossa

Hanna Savolainen (vas.), Henry Suhonen, Seppo Kaski, Ilona Haasanen ja Marjukka Anttila havainnollistivat yleisölle, kuinka ikuisuuden alkaessa olemme kaikki samalla viivalla. Kuva: Juha Sonck
Hanna Savolainen (vas.), Henry Suhonen, Seppo Kaski, Ilona Haasanen ja Marjukka Anttila havainnollistivat yleisölle, kuinka ikuisuuden alkaessa olemme kaikki samalla viivalla. Kuva: Juha Sonck

Sunnuntaina 19. marraskuuta Porvoon helluntaiseurakunnassa pidettiin Samalla viivalla -tilaisuus, jossa esteettömyys oli huomioitu monella tavalla. Kokouksen rakenne näytettiin seinällä sekä sanoina että kuvina, ja sanoma tuotiin esiin monipuolisesti eri aistien välityksellä.

 

Kehitysvammaiset nuoret Ilona Haasanen ja Henry Suhonen sekä 7-vuotias Ella Hartikainen esiintyivät päärooleissa näytelmässä, jossa havainnollistettiin, kuinka Jeesus-ovesta voi päästä sisään. Talonmies Pikkaraisen tai myyjättären avaimet eivät auttaneet, vaan tarvittiin uskovaisen Ellan tuoma risti, joka oli avain Jeesuksen luo pääsemiseen.

 

Koko yleisö pääsi mukaan leikkimään ja laulamaan Jumalan kämmenellä- ja On Jumala suuri -lauluissa. Yleisössä oli seurakuntalaisten lisäksi mukana iso joukko kehitysvammaisia pääkaupunkiseudulta.

 

 

Luiska ja wc-tilat valmiina

Samalla viivalla -tilaisuus oli osa Porvoon helluntaiseurakunnan toteuttamaa laajaa remonttihanketta, jossa seurakunta on määrätietoisesti remontoinut tilojaan vastaamaan nykyajan määräyksiä. Tavoitteena on ollut tehdä seurakunnasta esteetön ja toimiva.

 

Remonttien suunnitteluryhmän koordinaattorina on toiminut Rustholli Remontit Oy:n toimitusjohtajana työskentelevä seurakuntalainen, Jami Suhonen, joka on hoitanut niin suunnittelutyön, aikataulutuksen ja kilpailutuksen kuin valvontatyöt ja lupa-asiat rakennusvalvonnan kanssa.

 

Talkootöiden johtamisen lisäksi Suhonen on itsekin osallistunut talkoisiin.

 

– Olen kokenut, että remonttiasiat ovat minun leiviskäni, jolla haluan palvella seurakunnassa. Porvoon helluntaiseurakunnassa havahduttiin jo vajaa kymmenen vuotta sitten seurakuntarakennuksen korjaustarpeisiin. Akuutit korjaukset, kuten salaojien lisäys ja alakerran sisäpintaremontti, hoidettiin kuntoon nopeasti. Vuonna 2016 alettiin suunnitella seuraavaa isompaa, julkisivuun ja piha-alueisiin ulottuvaa remonttia, jossa ulko-ovelle lisättiin myös invaluiska.

 

– Samalla päätettiin rakentaa hissi seurakuntaamme, jossa sali on yläkerrassa. Tammikuussa 2017 teimme talkootyönä hissihankkeelle esivalmistelevan sisäpintaremontin, jolloin toimisto ja kirjamyynti vaihtoivat paikkaa ja saimme hissille hyvän sijoituspaikan. Myös inva-wc uusittiin vastaamaan nykyisiä vaatimuksia, Jami Suhonen kertoo.

 

 

Lounaalla hissirahaa

Samalla viivalla -tilaisuuteen hissi ei vielä ehtinyt, mutta kokoontumisen jälkeen syötiin ”hissilounas”, jolla kerättiin rahaa keväällä toteutettavaan hissihankkeeseen.

 

Armollista ja hyvin havainnollistettua sanomaa tilaisuuteen toi Hyvä Sanoma ry:n Vammaispalvelun ohjausryhmän tuore puheenjohtaja Seppo Kaski Hämeenlinnasta. Porvoolainen juontaja Ritva Haasanen oli yhdessä tiiminsä kanssa koonnut lämminhenkisen ja puhuttelevan tilaisuuden, jossa oltiin aidosti samalla viivalla.

 

 

Marjukka Anttila

 




51

Helluntaiseurakuntien jäsenkehityksessä pientä virkistymistä
Seurakunnat: Maksukorttidiakonian myötä keskustelut ovat muuttuneet syvällisemmiksi
Kuurojen työtä jo 50 vuotta – Juhlavuosi huipentuu Juhannuskonferenssin puheenvuoron lisäksi lokakuussa pidettävään juhlaan
Seurakuntien perustajille uusia verkostoja