Saksan helluntaiyhteisö kasvaa - 30 uutta seurakuntaa kahdessa vuodessa

Minni Heinilä 

Saksan helluntailiikkeiden katto-organisaatio BFP (Bund Freikirchlicher Pfingstgemeinden) julkaisi hiljattain tilaston, josta selviää, että niin sen jäsenmäärä kuin paikallisseurakuntien määrä ovat kasvaneet. Vuonna 2019 jäseniä oli 62 872, kun vuoden 2022 alussa lukema oli 64 807. Seurakuntien määrä on samassa ajassa noussut 838:sta 872:een. 

– Tämä on hämmästyttävää! Kasvu on hieman hidastunut, mutta se on silti merkittävää, BFP:n pääsihteeri Peter Bregy sanoo. 

Hänen mukaansa kasvun suurin syy on se, että seurakunnat ovat käyttäneet luovuutta vastatessaan pandemian tuomiin haasteisiin ja pitäneet evankeliumia esillä sinnikkäästi. 

Kastettuja oli viime vuonna 2 294. Määrä oli hieman pienempi kuin vuonna 2018, mutta koronarajoitukset selittävät osaltaan kasteiden vähenemistä. 

Seurakuntien määrän kasvu johtuu sekä itsenäisten seurakuntien mukaan ottamisesta helluntaiyhteisöön että uusien seurakuntien istuttamisesta. Kahden viime vuoden aikana on perustettu 30 seurakuntaa. 

– Saksan helluntaiyhteisö on sitoutunut seurakuntien istuttamiseen. Sillä on selkeä vaikutus niin lyhyellä kuin pitkällä aikavälillä, Bregy sanoo.

 
40/201

Myös Gazassa on pieniä uskovien ryhmiä – mediatyön hedelmää näkyy
Fifteenit täyttyneet nopeasti – Suosituimmat leirit täyttyvät minuuteissa
"99 prosenttia ihmisistä saavuttamatta" – Euroopan helluntailiikkeiden yhteinen evankeliontikohde vuonna 2024 on Balkan
Kristillisille toimijoille alkaa kertyä kokemusta äppimaailmasta - Hyvä käytettävyys ja jatkuva kehittäminen julkaisijoiden haasteita