Maanantai 28. marraskuuta.
Nimipäivää viettää Heini, Sten

Saksan helluntailiikkeen syyspäivillä vahva anti

Liikkeen väistyvä johtaja Johannes Justus siunasi seuraajansa Friedhelm Holthuisin tämän uuteen palvelutehtävään. (BFP)
Liikkeen väistyvä johtaja Johannes Justus siunasi seuraajansa Friedhelm Holthuisin tämän uuteen palvelutehtävään. (BFP)

Veera Hug 

Syyskuun lopulla Saksan helluntailiikkeen BFP:n pastorit ja johtajat kokoontuivat kolmen vuoden koronatauon jälkeen taas yhteen. Paikalla BFP-konferenssissa oli yli 1 400 seurakuntien vastuutehtävissä toimivaa miestä ja naista. Lisäksi nettilähetyksen katsomiseen oli ostettu yli 120 lippua, joiden takana oli paitsi yksilöitä myös johtotiimejä, pienryhmiä ja perheitä. 

Konferenssin teema oli Yhdessä. Sitä käsiteltiin esimerkiksi luottamuksen ja monikulttuurisuuden näkökulmista. Saarnat ja ylistys johtivat kohtaamaan Jumalaa Pyhän Hengen läsnäolossa, ja rukouspalveluosioissa sadat johtajat saivat rohkaisua ja tukea. 

Merkillepantavaa oli myös armolahjojen runsas käyttö. Alustuksissa käsiteltiin tervettä ja tasapainoista seurakuntaelämää ja johtajuutta ja pohdittiin rehellisesti sitä, kuinka yhteys ei haasteista huolimatta koskaan ole vaihtoehto vaan välttämättömyys. 

Tapahtumassa valittiin seuraavalle viisivuotiskaudelle uusi helluntailiikkeen johto. Johtajaksi valittiin hallituksessa jo 10 vuotta palvellut Friedhelm Holthuis, joka toimii myös monikampuksisen Credo Kirchen johtavana pastorina. Syyskuussa Holthuis valittiin myös Euroopan helluntailiikkeiden verkoston (PEF) varapuheenjohtajaksi. UUTISET