Saksan helluntailiikkeen istutustavoite täyttyi – 200 uutta seurakuntaa perustettu

Saksan helluntaiseurakuntien menestystä kehystää DCPI-järjestön aktiivisuus. Kuvakaappaus DCPI:n sivuilta.
Saksan helluntaiseurakuntien menestystä kehystää DCPI-järjestön aktiivisuus. Kuvakaappaus DCPI:n sivuilta.

Veera Hug | 21.8.2023

Vuonna 2013 Saksan helluntailiikkeen BFP:n hallituksessa asetettiin konkreettinen tavoite perustaa 200 uutta seurakuntaa vuoteen 2025 mennessä. 

Liikkeen seurakuntien StartUp Church -istuttamistyöryhmää alkoi vuonna 2015 johtaa pastori Robert Tomaschek. Hän loi liikkeen parissa seurakuntien istuttamiselle rakenteet ja esitteli muun muassa DCPI-järjestön Seurakunnan istutuksen perusteet (Church Planting Essentials, CPE) -kurssin BFP:n seurakuntaistuttajia varten. 

– Karkeasti arvioiden luulen, että 80–90 prosenttia saksalaisista seurakuntaistuttajista on käynyt kurssin, arvioi BFP:n johtaja Friedhelm Holthuis

– Kurssi on myös osa teologisen seminaarimme opetussuunnitelmaa kaikille opiskelijoillemme ja harjoittelijoillemme, jotka haluavat tulla pastoreiksi. 

Vuodesta 2018 alkaen sama kurssi on ollut käytössä myös Suomessa yli kirkkokuntarajojen, ja ensimmäisellä kurssilla suomalaisia istuttajia oli kouluttamassa tuolloin DCPI:n Euroopan johtajana palvellut Robert Tomaschek. 

Viime vuodet Tomaschek (kuvassa) sairasti syöpää ja toimi kuolemaansa asti myös Kirche 365 -seurakunnan pastorina. Hänen johdollaan seurakunta istutti seitsemän toimipistettä Baijerin maaseudulle. 

– Olemme tehneet Robertin kanssa yhdessä työtä saavuttaaksemme 200 seurakunnan tavoitteen vuoteen 2025 mennessä, Friedhelm Holthuis kertoo. 

– Kuulin Robertin vaimolta uutisen hänen miehensä kuolemasta aamulla 8.7.2023. Robert oli lähtenyt Kotiin edellisenä yönä. Juuri samana päivänä vastaanotimme liikkeenä 200. seurakunnanistutuksen ilmoittautumisen ohjelmaamme. 

– Ikään kuin meille olisi viestitty, että tehtävä suoritettu. 
40/201

Toiminnan vilkastumisen myötä yrittäjien maksamat lähetyskannatukset ovat jopa nousussa – Inflaation myötä lähetystyö on kallistunut
Opinnäytetyössä tutkittiin, kenen ääni kuuluu kristillisissä lehdissä
Myös Gazassa on pieniä uskovien ryhmiä – mediatyön hedelmää näkyy
Fifteenit täyttyneet nopeasti – Suosituimmat leirit täyttyvät minuuteissa