Retrot peruskurssilla Isossa Kirjassa

Retrokuorolaiset lauloivat nuoruutensa nostalgisia lauluja sydänten pohjasta Keuruun Betaniassa. (Markku Sandberg)
Retrokuorolaiset lauloivat nuoruutensa nostalgisia lauluja sydänten pohjasta Keuruun Betaniassa. (Markku Sandberg)

Kirsi-Klaudia Kangas 

Ison Kirjan Retro-peruskurssille 28.3.–1.4. osallistui yli 40 opiskelijaa. Pääsyvaatimuksena oli yli 50 vuoden ikä. 

Kurssiviikolla Klaus Korhonen, Taina Karhu, Leevi Launonen, Markku Vuorinen ja Tapio Sopanen opettivat muun muassa rukouksesta, seurakunnasta, kristillisestä etiikasta, ihmissuhteista, evankelioinnista, Pyhästä Hengestä ja herätyksen historiasta. Luokanvalvojina olivat Tiina Arvola ja Marko Halttunen Isosta Kirjasta. 

– Kurssi oli jatkoa viime kesän Retro-tapahtumalle. Kiinnostusta teeman jatkamiselle on, joten olemme Retro-työryhmässä jo kaavailleet tulevaisuutta, Halttunen valottaa.  (Juttu jatkuu kuvan jälkeen.)

 


Kuvassa luokanvalvojat Tiina Arvola ja Marko Halttunen sekä keskellä 70-vuotispäiviensä johdosta kukitetut kuoronjohtajat Markku Sandberg ja Henry Hedman. (Jorma Airosto)

 

 

Retro-sukupolven nuoruusvuosina 1960–70-luvuilla kuorot olivat voimissaan. Takavuosien opistokuorojen johtajat Henry Hedman ja Markku Sandberg loivat kurssilaisista kuoron, joka esiintyi Keuruun helluntaiseurakunnassa Kohokohdassa. Ne olivat aikoinaan opistolaisten harjoituskokouksia. 

Kangasniemellä asuva Kaarina ”Kränä” Peltomäki muisteli kaihoisana Katinalan syyskurssia 1976. Hänellä on tallessa kurssikaverinsa Martti Salon hienot karikatyyrit tuon ajan opettajista. 

– Kurssilla olen nauttinut opetuksesta, jossa on enemmän armollisuutta ja faktatietoa kuin vuosikymmeniä sitten. 

Nuoruusajan laulujen esittäminen joukolla oli niin voimauttavaa, että Retro-kuoroa kuullaan myös kesän Juhannuskonferenssissa.

 
40/201

Myös Gazassa on pieniä uskovien ryhmiä – mediatyön hedelmää näkyy
Fifteenit täyttyneet nopeasti – Suosituimmat leirit täyttyvät minuuteissa
"99 prosenttia ihmisistä saavuttamatta" – Euroopan helluntailiikkeiden yhteinen evankeliontikohde vuonna 2024 on Balkan
Kristillisille toimijoille alkaa kertyä kokemusta äppimaailmasta - Hyvä käytettävyys ja jatkuva kehittäminen julkaisijoiden haasteita