Qatarissa myös kristityt odottavat MM-kisoja

Kristityt toivovat jalkapallon MM-kisojen tuovan Qatariin myönteistä kehitystä. (Shutterstock)
Kristityt toivovat jalkapallon MM-kisojen tuovan Qatariin myönteistä kehitystä. (Shutterstock)

Tuula Pirinen 

Jalkapallon MM-kisat alkavat 18. marraskuuta Qatarissa. Maa on jo etukäteen saanut runsaasti huomiota etenkin siirtotyöläisten ja vähemmistöjen heikon aseman vuoksi. Myös paikalliset kristityt kärsivät rajoituksista, sillä heillä ei saa olla kokoontumistiloja eikä heillä ole lupaa pitää jumalanpalveluksia. 

Siirtotyöläisten ja maassa asuvien ulkomaalaisten seurakunnat ovat Qatarissa sallittuja, ja ne odottavat Jumalan koskettavan paikallisia kisojen aikana. 

– Näemme jo nyt Pyhän Hengen vaikutusta. Jumala ilmestyy ihmisille unissa. Jumala tekee ihmeitä ja parantaa qatarilaisia, kertoo Open Doorsin haastattelema erään seurakunnan vanhin. 

Qatarin evankelisten kirkkojen liiton puheenjohtaja, piispa Beda S. Robles näkee jalkapallon MM-kisat erinomaisena tilaisuutena Qatarille. 

– Me kristityt rukoilemme tästä voittoisaa tapahtumaa. Monet meistä toimivat tapahtumassa vapaaehtoisina. Toivomme kristittyjen rukoilevan Qatarin ja kisojen puolesta kaikkialla maailmassa. 

Suuriin tapahtumiin, myös MM-kisoihin, saapuu aina myös ulkomailta ihmisiä kertomaan evankeliumia. Qatarin seurakunnat eivät kuitenkaan tee heidän kanssaan yhteistyötä, koska ne pelkäävät seuraamuksia, mikäli ulkomaalaiset toiminnallaan rikkovat Qatarin lakeja.
40/201

Myös Gazassa on pieniä uskovien ryhmiä – mediatyön hedelmää näkyy
Fifteenit täyttyneet nopeasti – Suosituimmat leirit täyttyvät minuuteissa
"99 prosenttia ihmisistä saavuttamatta" – Euroopan helluntailiikkeiden yhteinen evankeliontikohde vuonna 2024 on Balkan
Kristillisille toimijoille alkaa kertyä kokemusta äppimaailmasta - Hyvä käytettävyys ja jatkuva kehittäminen julkaisijoiden haasteita