Professori: Prinssi Philip rohkaisi kuningatar Elisabetia puhumaan uskostaan 

Huhtikuussa 99-vuotiaana kuollut Edinburghin herttua, prinssi Philip oli ”äärimmäisen kiinnostunut teologiasta” ja hänellä oli ”loistava raamatuntuntemus", toteaa professori, pastori ja kirjailija Ian Bradley Premier Christian Newsissa.
Prinssi Philip teki usein muistiinpanoja jumalanpalveluksessa ja esitti puhujille haastavia kysymyksiä heidän saarnoistaan. Myös kuningatarta Philip rohkaisi puhumaan julkisesti omasta uskostaan haastatteluissaan sekä joulu- ja pääsiäispuheissaan. 

Evangelicalfocus.comin mukaan kuningatar tunnustaa uskonsa myös kirjassa The Servant Queen and the King She Serves (2016), jonka nimi tarkoittaa palvelevaa kuningatarta ja Kuningasta, jota hän palvelee.

Siinä Elisabet sanoo olevansa ”hyvin kiitollinen Jumalalle hänen järkkymättömästä rakkaudestaan”.
– Olen todella nähnyt hänen uskollisuutensa, hän toteaa. 

Kustantajan puolelta teosta kirjoittanut johtaja Mark Greene sanoo, että kuningatar on Kristuksesta riippuvainen ihminen.

– Mitä enemmän olen lukenut hänen kirjoituksiaan ja puhunut hänet tuntevien kanssa, sitä selvempää tämä on.

Greenen yllätykseksi lukuisat ihmiset ovat halunneet tietää lisää kuningattaren uskosta.

Prinssi Philipin hautajaisia vietettiin 17. huhtikuuta. Philip ehti olla avioliitossa kuningatar Elisabetin kanssa 73 vuotta.




40/201

Seurakunnat: Maksukorttidiakonian myötä keskustelut ovat muuttuneet syvällisemmiksi
Kuurojen työtä jo 50 vuotta – Juhlavuosi huipentuu Juhannuskonferenssin puheenvuoron lisäksi lokakuussa pidettävään juhlaan
Seurakuntien perustajille uusia verkostoja
Tutkimus: Kutsumustyössä myös haittoja