Porissa mennään tavoittavalla teemalla läpi syksyn – Parasta Poriin -tapahtuma vaihtoi muotoa

Nuoria on viime aikoina kohdattu Porissa useamman seurakunnan voimin. (Taneli Hieta-Koivisto)
Nuoria on viime aikoina kohdattu Porissa useamman seurakunnan voimin. (Taneli Hieta-Koivisto)

Jari Olavi Hiltunen 

Porin helluntaiseurakunta järjestää tänä vuonna Parasta Poriin -tapahtuman syksylle jakautuvana kampanjana. Muutos sopii valtakunnalliseen missiosyksyyn, mutta ajatus tapahtuman hajauttamisesta on kytenyt pidempään. 

– Sovimme jo viime vuonna, että seurakunnan toiminnan tämän vuoden teemana on tavoittava seurakunta. Teema konkretisoitui perheteeman alle, Porin helluntaiseurakunnan nuorisopastori Taneli Hieta-Koivisto kertoo. 

– Huomasimme, että oli vaikeaa tavoittaa isoon jumalanpalvelukseen kaikkia ikäryhmiä. Päätimme siksi tehdä joukon erilaisia tapahtumia, joilla eri ikäryhmät tulisivat tavoitettua. 

 

Syyskuun alussa seurakunta piti Parasta nuorille -nimisen tilaisuuden. Se toteutui yhteistyön merkeissä, jollaista Porissa on harjoitettu jo jonkin aikaa. Tapahtuman toteutti joukko pastoreita ja nuoria neljästä seurakunnasta: Porin ja Vammalan helluntaiseurakunnista sekä Porin ja Rauman vapaaseurakunnista. 

– Järjestimme keväällä yhdessä leirin, ja tämä syyskuun tapahtuma on tavallaan sille jatkoa, Taneli Hieta-Koivisto kertoo. 

– Kokoonnumme helluntaikirkolla viideltä yhteiseen opetushetkeen, syömme kuudelta, ja seitsemältä aloitamme nuortenillan. Saimme mukaan Siilinjärveltä Immanuelin solistin Lempiäisen Ronin, joka puhuu ja laulaa samalla pari biisiä vammalalaisten ylistysporukan kera. 

 

Hieta-Koivisto sanoo, että opetushetki on suunnattu etupäässä seurakuntanuorille mutta varsinainen nuortenilta ulospäin. 

– Tuohon tilaisuuteen nuoret voivat kutsua kavereitaan, jotka eivät ole vielä seurakunnassa käyneet. 

Nuorten tavoittaminen laajemmalla porukalla on toiminut hyvin. Jo aiemmin Porista on tehty yhteisiä juttuja satakuntalaisten helluntaiseurakuntien kesken, mutta nyt leirejä ja nuorteniltoja on tekemässä myös paikallinen vapaaseurakunta.  

– Tietysti jokaisella seurakunnalla ja pastorilla on omat tavoitteet varsinkin opetuksen suhteen, mutta keskinäisellä yhteistyöllä minimoimme päällekkäisyyksiä ja saamme toteutettua juttuja, joihin tarvitaan yhtä seurakuntaa isompia voimavaroja, Taneli Hieta-Koivisto toteaa. 

Palaute yhteistyöstä on ollut rohkaisevaa. Ihmiset ovat kiitelleet mutkatonta ja saumatonta mahdollisuutta yli kirkkokuntarajojen. Myös uusia yhteishankkeita on tulossa.  

– Ensi keväänä toteutetaan jälleen yhteinen uusi leiri. Senkin suunnittelu on jo alkanut, Hieta-Koivisto sanoo.

 

 
40/201

Myös Gazassa on pieniä uskovien ryhmiä – mediatyön hedelmää näkyy
Fifteenit täyttyneet nopeasti – Suosituimmat leirit täyttyvät minuuteissa
"99 prosenttia ihmisistä saavuttamatta" – Euroopan helluntailiikkeiden yhteinen evankeliontikohde vuonna 2024 on Balkan
Kristillisille toimijoille alkaa kertyä kokemusta äppimaailmasta - Hyvä käytettävyys ja jatkuva kehittäminen julkaisijoiden haasteita