Pieneltä seurakunnalta iso panostus

Kuvassa vasemmalta Tammijärven seurakuntalaiset Aune, Siiri ja Aino Ikonen sekä Markus Vilpponen kyläkirkon sisällä.
Kuvassa vasemmalta Tammijärven seurakuntalaiset Aune, Siiri ja Aino Ikonen sekä Markus Vilpponen kyläkirkon sisällä.

Suomen pienin helluntaiseura­kunta, kolmijäseninen Tammijär­ven helluntaiseurakunta on pal­kannut työntekijäkseen Markus Vilpposen.

 

Vilpponen teki pastorin sijai­suutta Toivakan helluntaiseura­kunnassa ennen siirtymistään Tammijärvelle.

 

Tammijärven pieni seurakun­ta on ottanut uskossa askeleita jo aiemminkin ostaessaan vuonna 2015 evankelis-luterilaiselta seu­rakunnalta kyläkirkon, joka palve­lee nyt aivan keskellä kylää.

 

Seurakunta on ollut myös us­kollinen lähetystyön kannattaja ja on ollut mukana lähettämässä useampia eri lähettejä vuosikym­menten aikana.

 

 

Aktiivinen ryhmä

Tammijärvi on mielenkiintoinen ilonaihe helluntaiseurakuntien kentässä. Seurakunta ei ole kos­kaan kasvanut kovin suureksi – parhaimmillaan jäseniä on ollut neljätoista –, mutta se on toimi­nut omalla alueellaan hämmäs­tyttävän aktiivisesti.

 

Viime kesänä vietettiin Tam­mijärven telttajuhlien 30-vuotis­juhlaa. Seurakunta on myös evan­kelioinut Luhangan pitäjän vuo­sien saatossa moneen kertaan joululehdillä sekä Hyvä Sanoma -lehdillä.

 

 

Anssi Tiittanen

 




51

Helluntaiseurakuntien jäsenkehityksessä pientä virkistymistä
Seurakunnat: Maksukorttidiakonian myötä keskustelut ovat muuttuneet syvällisemmiksi
Kuurojen työtä jo 50 vuotta – Juhlavuosi huipentuu Juhannuskonferenssin puheenvuoron lisäksi lokakuussa pidettävään juhlaan
Seurakuntien perustajille uusia verkostoja