”Perinteinen helluntaiteologi” Ruotsin helluntailiikkeen johtoon

Västeråsin helluntaiseurakunnan johtava pastori Daniel Alm, 44, on valittu Ruotsin helluntaiseurakuntien kattojärjestön Pingst – fria församlingar i samverkanin (PFFS) johtoon.

Asiasta päätettiin yhteisön vuosikokouksessa toissa viikolla. Valinta oli odotettu, sillä hän oli asiaa valmistelleen nimityskomitean ykkösehdokas.

Nimityskomitea perusteli Almin sopivuutta muun muassa hänen johtajuus- ja  kommunikaatiotaidoillaan sekä teologisella asiantuntemuksellaan. PFFS:n apulaisjohtajana toimineella Almilla on myös vahva näky uusien seurakuntien perustamisesta.

– Almia on sanottu klassiseksi helluntaiteologiksi, joka pitää kiinni tutuista arvoista. Jos hänet valitaan, helluntailainen teologia ainakin tulee varmasti näkymään hänen aikanaan, Tukholman suomenkielisen Filadelfia-seurakunnan johtava pastori Timo Hakkarainen arvioi alkuvuodesta Paimen Plus -lehdessä.

– Alm puhuu myös erittäin lämpimästi uusien seurakuntien perustamisen välttämättömyydestä. Tehtävä vapautui, kun edellinen johtaja Pelle Hörnmark ilmoitti, ettei pyri seuraavalle nelivuotiskaudelle.

Suomeen Almilla on kontakteja ainakin suomenruotsalaisiin helluntaiseurakuntiin. Ruotsin helluntailiikkeeseen kuuluu noin 450 seurakuntaa ja niihin noin 85 000 kastettua jäsentä.


34/2016Sateet

Helluntaiseurakuntien jäsenkehityksessä pientä virkistymistä
Seurakunnat: Maksukorttidiakonian myötä keskustelut ovat muuttuneet syvällisemmiksi
Kuurojen työtä jo 50 vuotta – Juhlavuosi huipentuu Juhannuskonferenssin puheenvuoron lisäksi lokakuussa pidettävään juhlaan
Seurakuntien perustajille uusia verkostoja