Peltienkeli jatkaa kauppakeskuskierrosta

Daniel ja Sophie Barnes tutustuivat lähetyslentämiseen yhdessä Hannele-mummunsa kanssa Mäntässä.
Daniel ja Sophie Barnes tutustuivat lähetyslentämiseen yhdessä Hannele-mummunsa kanssa Mäntässä.

Lähetyslentojärjestö MAFin operaatioissa Afrikassa 20 vuotta palvellut Cessna 206 -lentokone kiertää ympäri Suomea paikoissa, missä mahdollisimman moni voi tutustua siihen ja nykyisin tehtä­vään avustuslentotoimintaan.

 

Syksyllä tämä ”Peltienkeliksi” ti­tuleerattu koneyksilö oli näytteil­lä Ideaparkissa Lempäälässä, ja tammikuun lopulla matka jatkuu kauppakeskus Seppään Jyväsky­lään. Väliaikana kone on ollut näh­tävillä Mäntän seudun koulutus­keskuksen tiloissa.

 

Vuonna 1966 valmistunut kone toimi Kansainvälisen lähetyslen­tojärjestön Mission Aviation Fel­lowshipin (MAF) palveluksessa Af­rikassa parikymmentä vuotta. Sen jälkeen MAF kotiutti koneen aluk­si Englantiin ja lahjoitti sen myö­hemmin Suomeen lähetyslentä­jien koulutuskäyttöön. Suomessa kone sai tunnuksekseen OH-MAF.

 

Koulutustoiminnan lisäksi ko­netta käytettiin erilaisissa lähetys- ja ilmailutapahtumissa, joissa sillä lennätettiin yleisöä ja kerättiin va­roja lähetyslentotyön hyväksi.

 

Vuonna 2006 Peltienkeli pois­tettiin aktiivikäytöstä ja lahjoitet­tiin Suomen Ilmailumuseon ko­koelmiin. Kun Suomen Lähetys­lentäjät vuonna 2016 täytti 40 vuotta, konevanhus palautui sen omistukseen ja lähti kiertämään maata tehden tunnetuksi ilmailun historiaa ja kehitysmaissa tehtävää avustuslentotyötä.

 

 

 

 

Paavo Rauskanen, Heikki Salmela




34/2016Sateet

Helluntaiseurakuntien jäsenkehityksessä pientä virkistymistä
Seurakunnat: Maksukorttidiakonian myötä keskustelut ovat muuttuneet syvällisemmiksi
Kuurojen työtä jo 50 vuotta – Juhlavuosi huipentuu Juhannuskonferenssin puheenvuoron lisäksi lokakuussa pidettävään juhlaan
Seurakuntien perustajille uusia verkostoja