Pastorit vaihtavat somen kirjaan

Joukko helluntaipastoreita ja Aikamedia käynnistävät somepaaston 6.3–18.4. väliseksi ajaksi. Kampanja haastaa osallistujat vaihtamaan somen kirjaan.

 

– Hyvä rakentava kirja voi jättää meihin pysyvän jäljen, kasvattaa meitä todella ja olla johdattamassa syvemmälle Jumalan todellisuuksiin, toteaa Siilinjärven  helluntaiseurakunnan pastori Waltteri Haapala.

 

– Jos pitäisi valita, niin kyllä minulta some lähtee ja kirja jää loppuelämäksi, toteaa Savonlinnan helluntaiseurakunnan nuorisopastori Hanna Laamanen.

 

– Haluan haastaa ihmisiä lukemaan.

 

– Sanoisin, että oma somen käyttöni on ollut liiallista, kommentoi Tampereen helluntaiseurakunnan nuorisotyön johtaja Jarkko Lindqvist.

 

Aikaa hänellä kuluu Facebookissa ja myös YouTubessa. Myös Laamanen toteaa sosiaalisen median syövän aikaa muttei tällä hetkellä kovinkaan merkittävästi.

 

– Etuna on kontaktien ylläpito etäisempiin tuttuihin, Lindqvist toteaa.

 

Myös Laamanen allekirjoittaa väitteen.

 

Some on etenkin Lindqvistille myös kanava työasioiden hoitamista varten.

 

– Vaarana on, että some ottaa vallan ja hallitsee. Ei lainkaan vähäinen asia ole sekään, että käytetty aika on pois muualta: rakkaimmilta, hengelliseltä rakentumiselta, liikunnalta ja lukemiselta.

 

 

Petri Mäkilä, Inkeri Tuikka




34/2016Sateet

Helluntaiseurakuntien jäsenkehityksessä pientä virkistymistä
Seurakunnat: Maksukorttidiakonian myötä keskustelut ovat muuttuneet syvällisemmiksi
Kuurojen työtä jo 50 vuotta – Juhlavuosi huipentuu Juhannuskonferenssin puheenvuoron lisäksi lokakuussa pidettävään juhlaan
Seurakuntien perustajille uusia verkostoja