Parlamentin rukousryhmä kasvoi Ruotsissa

Syyskuiset vaalit nostivat Ruotsin valtiopäiville aiempaa enemmän tunnustavia kristittyjä, Dagen-lehdessä arvioidaan. Kuva vaalikamppailun ajalta.
Syyskuiset vaalit nostivat Ruotsin valtiopäiville aiempaa enemmän tunnustavia kristittyjä, Dagen-lehdessä arvioidaan. Kuva vaalikamppailun ajalta.

Syyskuussa järjestetyt valtio­päivävaalit kasvattivat maan parlamentissa eli valtiopäivillä kokoontuvaa kristillistä rukous­ryhmää, uutisoi Dagen.

 

Keskiviikkoaamuisin yhtei­sen hartaushetkeen kokoontuva ryhmä on ehtinyt vaalien jälkeen kokoontua muutamia kertoja, ja osallistujamäärä on selvästi ai­empaa isompi, lehden haastatte­lema ryhmän puheenjohtaja Da­niel Bäckström kertoo.

 

– Se on myönteistä ja kivaa. Meillä on ollut hienoja ja isoja ko­koontumisia, keskustapuoluee­seen kuuluva Bäckström toteaa.

 

Hän ei kuitenkaan halua ker­toa julkisuuteen tarkkoja osallis­tujamääriä eikä sitä, minkä puo­lueiden edustajia tilaisuuksissa on käynyt.

 

Bäckström uskoo ryhmän kas­vun johtuvan siitä, että valtiopäi­villä työskentelevien keskuudessa on aiempaa enemmän tunnusta­via kristittyjä. Lisäksi kokoontu­misten sisältö on saanut osallis­tujilta hyvää palautetta.

 

Ryhmä on toiminut 1900-lu­vun alusta asti. Pastoreina ryh­mälle toimivat luterilainen Gita Andersson ja helluntailainen Niklas Piensoho.

 

 

Heikki Salmela




34/2016Sateet

Helluntaiseurakuntien jäsenkehityksessä pientä virkistymistä
Seurakunnat: Maksukorttidiakonian myötä keskustelut ovat muuttuneet syvällisemmiksi
Kuurojen työtä jo 50 vuotta – Juhlavuosi huipentuu Juhannuskonferenssin puheenvuoron lisäksi lokakuussa pidettävään juhlaan
Seurakuntien perustajille uusia verkostoja