Parlamentin rukousryhmä kasvoi Ruotsissa

Syyskuiset vaalit nostivat Ruotsin valtiopäiville aiempaa enemmän tunnustavia kristittyjä, Dagen-lehdessä arvioidaan. Kuva vaalikamppailun ajalta.
Syyskuiset vaalit nostivat Ruotsin valtiopäiville aiempaa enemmän tunnustavia kristittyjä, Dagen-lehdessä arvioidaan. Kuva vaalikamppailun ajalta.

Syyskuussa järjestetyt valtio­päivävaalit kasvattivat maan parlamentissa eli valtiopäivillä kokoontuvaa kristillistä rukous­ryhmää, uutisoi Dagen.

 

Keskiviikkoaamuisin yhtei­sen hartaushetkeen kokoontuva ryhmä on ehtinyt vaalien jälkeen kokoontua muutamia kertoja, ja osallistujamäärä on selvästi ai­empaa isompi, lehden haastatte­lema ryhmän puheenjohtaja Da­niel Bäckström kertoo.

 

– Se on myönteistä ja kivaa. Meillä on ollut hienoja ja isoja ko­koontumisia, keskustapuoluee­seen kuuluva Bäckström toteaa.

 

Hän ei kuitenkaan halua ker­toa julkisuuteen tarkkoja osallis­tujamääriä eikä sitä, minkä puo­lueiden edustajia tilaisuuksissa on käynyt.

 

Bäckström uskoo ryhmän kas­vun johtuvan siitä, että valtiopäi­villä työskentelevien keskuudessa on aiempaa enemmän tunnusta­via kristittyjä. Lisäksi kokoontu­misten sisältö on saanut osallis­tujilta hyvää palautetta.

 

Ryhmä on toiminut 1900-lu­vun alusta asti. Pastoreina ryh­mälle toimivat luterilainen Gita Andersson ja helluntailainen Niklas Piensoho.

 

 

Heikki Salmela
42/2018

UutisetKristillisen radiokanavan ohjelmiin tullaan mielellään myös kirkollisen kentän ulkopuolelta.
PääkirjoitusHelluntailiikkeessä on valitettavan monta esimerkkiä tapah­tumaketjuista, joissa näkyä kantava pastori on yksin alkanut to­teuttaa uudistuksia ja lopulta pettyneenä ja uupuneena jäänyt ilma...
Miten onYksi laajimmin maassamme levitetyistä hengellisistä kirjoista on Riku Rinteen kir­joittama KK – Kuolemankauppias, joka ker­too Kari KK Korhosen elämäntarinan.


Kari KK Korh...
UutisetSyyskuussa järjestetyt valtio­päivävaalit kasvattivat maan parlamentissa eli valtiopäivillä kokoontuvaa kristillistä rukous­ryhmää, uutisoi Dagen.

Keskiviikkoaamuisin y...
UutisetUusi kyselytutkimus viestii yhteiskunnan nopeasta maallistumisesta.
UutisetDenis Mukwegella on tiivis kytkös Suomen ja Ruotsin helluntailähetystyöhön.
KolumniMasennus hiipi mieleen, kun toissa viikolla istuin Helluntaiherä­tyksen valtakunnallisilla Syyspäivillä Helsingin Saalemissa.

Päivien aikana julkaistiin kaksi tutkimusta...
UutisetPuhujat tarjosivat niin vahvaa analyysiä, rohkaisevaa julistusta kuin ravistelevaa evankeliumiakin.
PakinaVaikka Ilmari oli jo van­ha helluntailainen, hän ei ollut koskaan ennen käynyt tässä suuressa hellun­taiseurakunnassa, jonka hienon kirkon ovella hän juuri seisoi. Ja kaupungissa kun sattui...
PikavisiittiYlistysmusiikintekijänä tunnettu Sakari Heikkilä ihaili lapsuudessaan Ihmemiestä, joka ratkoi ongelmia älykkyydellään.
MielipideOlavi Kokkonen argumentoi (RV 40) asiantuntevasti näkemys­tä, jossa vesikaste on symbolinen viesti ja vertauskuva. Niitä sano­ja ei kuitenkaan Raamatussa lii­tetä kasteeseen, mistä usein on...
MielipideOlen seurannut viime aikoina käytyä keskustelua naisten oi­keuksista aborttiin ja tullut tulok­seen, että elämme erittäin synk­kiä ja pimeitä aikoja. Kristillinen moraali ollaan tässäkin asi...
Ristin Voiton verkkosisältö nyt Ajassa-lehdessä – diginäköislehti päivittyy toistaiseksi tutulle paikalle ristinvoitto.fi:hin
Seurakunnat: Maksukorttidiakonian myötä keskustelut ovat muuttuneet syvällisemmiksi
Kuurojen työtä jo 50 vuotta – Juhlavuosi huipentuu Juhannuskonferenssin puheenvuoron lisäksi lokakuussa pidettävään juhlaan