"Paras paikka lapsiperheille" –Ison Kirjan alueella tekemistä läpi kesän

SM-tasoinen Iso Heitto -frisbeegolfrata sisältää monipuolista maastoa ja vesiesteitä. (IK-opiston kuva-arkisto)
SM-tasoinen Iso Heitto -frisbeegolfrata sisältää monipuolista maastoa ja vesiesteitä. (IK-opiston kuva-arkisto)

Koronarajoitusten myötä peruuntuneet suurtapahtumat eivät ole pysäyttäneet Ison Kirjan aluetta Keuruulla. Päinvastoin vallitseva tilanne on avannut uusia mahdollisuuksia ja pakottanut ajattelemaan, mitä voisi tehdä toisin.

– Etenkin camping-alueen monipuoliset mahdollisuudet ovat nyt nousseet suurtapahtumien varjosta esiin, kun alueemme palvelee matkailijoita ympärivuotisesti, matkailupalveluiden tuottaja Marko Latokangas iloitsee.

 

Maisemien ja majoituksen lisäksi alueelle vetävät monipuoliset harrastusmahdollisuudet. Yhdeksi Suomen parhaista frisbeegolfradoista noteeratulla 18-väyläisellä Iso Heitto -radalla voivat pelata rinnakkain niin amatöörit kuin ammattilaisetkin.

– Frisbeegolf on osoittautunut hittilajiksi koronan myötä, sillä sitä voi pelata väljästi ja turvallisesti ulkona. Lajin kärkipelaajia saapuu radalle ympäri Suomen, liiketoimintasihteeri Pirjo Merihonka kertoo.

Lisäksi alueelta saa vuokrattua polkupyöriä, kävelysauvoja, talvikaudella lumikenkiä sekä paikallisten yhteistyökumppaneiden kautta esimerkiksi sup-lautoja. Myös saunoja voi varata yksityiskäyttöön tai tulla viettämään IK:n puitteisiin esimerkiksi syntymäpäiviä tai perhejuhlia.

 

Yhteistyöverkostojen rakentaminen ja palvelujen parantaminen ovat Latokankaan mukaan ydinasioita toiminnan kehittämisessä.

– Perävalot näkyvät äkkiä, jos ihminen ei tule kohdatuksi ja palvelluksi.

Perävalojen sijaan Heikkiläntiellä on nähty etuvaloja, sillä kuluneen vuoden aikana alueella on vieraillut ensikertalaisia enemmän kuin koskaan aiemmin. Myös uusia vuosipaikkalaisia on saatu ilahduttavasti. Hyvä pöhinä on suuri kiitosaihe.

Eteenpäin katsotaan koko ajan. Juuri nyt suunnitteilla on uimarantojen kehittäminen sekä mökkikylän takaa avautuvalle suoalueelle rakennettava luontopolku.

 

Hengellistä antia tarjoillaan läpi kesän lauantaisin iltaseitsemältä järjestettävissä Camping-kirkoissa.

– Kyseessä on runsaan musiikkikattauksen ja hartauspuheen sisältävä koronaturvallinen telttakokous, johon saadaan vierailijoita läheltä ja kaukaa, konferenssikeskuksen johtaja Marko Halttunen paljastaa.

Lauantaisin myös lapsille järjestetään omaa ohjelmaa. Ison Kirjan kesäkauden teemana onkin ”Paras paikka lapsiperheille”. Vihreiden niittyjen ja virvoittavien vetten äärellä on lupa levähtää ja vapaus virkistyä koko perheenä.

 

Anniina Jakonen




40/201

Seurakunnat: Maksukorttidiakonian myötä keskustelut ovat muuttuneet syvällisemmiksi
Kuurojen työtä jo 50 vuotta – Juhlavuosi huipentuu Juhannuskonferenssin puheenvuoron lisäksi lokakuussa pidettävään juhlaan
Seurakuntien perustajille uusia verkostoja
Tutkimus: Kutsumustyössä myös haittoja