Tiistai 28. kesäkuuta.
Nimipäivää viettää Leo, Leo, Leopold

Paperipula haastanut myös kristillistä kustannustoimintaa - "Vasta neljäs paperitilaus saatiin onnistumaan - hinta noussut jopa 70 prosenttia"

Paperin saatavuuspulmat ja hinnannousu ovat tuntuneet myös kustannusyhtiö Aikamediassa. Lehdet ja kirjat on toistaiseksi saatu painettua suunnitelmien mukaisesti. (Aikamedia)
Paperin saatavuuspulmat ja hinnannousu ovat tuntuneet myös kustannusyhtiö Aikamediassa. Lehdet ja kirjat on toistaiseksi saatu painettua suunnitelmien mukaisesti. (Aikamedia)

Anniina Jakonen 

Koronapandemian aiheuttamat pitkittyneet toimitusvaikeudet, paperiteollisuuden lakko ja Venäjän sotatoimista johtuneet pakotteet ovat aiheuttaneet harmaita hiuksia kustannusalan toimijoille. Paperin saatavuuden kiristyminen ja koko Euroopan laajuinen paperipula on vaikuttanut myös kustannusyhtiö Aikamedian toimintaan. 

– Kirjojen painoaikataulut ovat pitkittyneet ja paperin hinta noussut viime elokuusta lähtien jopa 60–70 prosenttia, Aikamedian toimitusjohtaja Olavi Kumpulainen harmittelee. 

Ristin Voiton sanomalehtipaperia on jouduttu ostamaan etukäteen koko vuoden 2022 tarpeisiin. Kumpulaisen mukaan korkea paperin hinta vaikuttaa alan kannattavuuteen. 

– Silti haluamme turvata tiedonvälityksen ja lukijoiden mahdollisuuden saada kristillistä lehti- ja kirjasisältöä. 

Suuri ponnistus on syksyllä toteutettavan valtakunnallisen Se löytyi -mediamission yhteydessä julkaistava kirja, jonka painosmäärä on 2,2 miljoonaa kappaletta. 

– Vasta neljäs paperitilaus saatiin onnistumaan. 

Aikamedia tuottaa viittä eri lehteä, joita ovat sanomalehdet Ristin Voitto ja Paimen Plus sekä aikakauslehdet Hyvä Sanoma, Jees ja Kultalyhde. Kirjatuotannon laajuus puolestaan on 20–30 nimikettä vuosittain. 

– Printtimedian ohessa panostamme voimakkaasti digisisältöihin, kuten e- ja äänikirjoihin, digilehtiin, podcasteihin ja verkkomediaan.UUTISET