Pakolaisille tervetulojuhla Hyvinkäällä

Jippii-kuoro levitti iloa ja evankeliumia kaukaa tulleiden elämään. Kuva: H-M Soliman
Jippii-kuoro levitti iloa ja evankeliumia kaukaa tulleiden elämään. Kuva: H-M Soliman
Olette tervetulleita joukkoomme, pastori Jani Rossi tervehti Hyvinkään helluntaiseurakuntaan toissa lauantaina saapuneita turvapaikanhakijoita.

Hyvinkääläiset järjestivät uuden vastaanottokeskuksen asukkaille juhlan. Mukana oli vapaaehtoisia myös Riihimäeltä. Uuden työn mahdollisuuksia ja resursseja on tunnusteltu vähitellen.

Egyptistä kotoisin oleva arabityön koordinaattori Hany Soliman jakoi kuulijoille omia huomioitaan kulttuuriin sopeutumisen avaintekijöistä.

Kuvat kertovat elämästä

– Maahanmuuttajatyö on helluntaiseurakuntien mahdollisuus myös yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen, vuoropuhelua erilaisten ihmisten välillä, iloitsee vapaaehtoisten tiimi.

Eri kielille käännettyjä, suomeksi laulettuja Jippii-lauluja ja keppinukkenäytelmää seurasivat tarkkaavaisesti niin lapset kuin aikuisetkin.

– Yhteisen kielen puuttuessa kommunikoimme tilaisuuden jälkeen perheenjäsenten kuvia puhelimesta katsellen, eräs vapaaehtoinen kertoi kohtaamisestaan vieraan kanssa.


Hanna-Maarit Soliman



34/2016Sateet

Helluntaiseurakuntien jäsenkehityksessä pientä virkistymistä
Seurakunnat: Maksukorttidiakonian myötä keskustelut ovat muuttuneet syvällisemmiksi
Kuurojen työtä jo 50 vuotta – Juhlavuosi huipentuu Juhannuskonferenssin puheenvuoron lisäksi lokakuussa pidettävään juhlaan
Seurakuntien perustajille uusia verkostoja