Pakistan myönsi kristityn tytön murhan

Helmikuun alussa uutisoitiin 12-vuotiaan kristityn tytön murhatun Pakistanissa. Viranomaiset vakuuttivat Tania Mariyam -nimisen tytön hukuttautuneen tammikuun lopussa kanaaliin. Jo tuolloin epäiltiin, että koulun jälkeen kadonnut tyttö olisi todellisuudessa huumattu, raiskattu ja murhattu. Pakistanin poliisi kiisti tulkinnan.

The Christian Postin mukaan poliisi on nyt myöntänyt murhan. Asiaa edisti kristittyjen maailmanlaajuinen painostus ja kansainvälinen uutisointi.

– Harvassa tilanteessa, jossa kansainvälinen media on tukenut Pakistanin kristittyjen vainotapausta, olemme nähneet yli 250 000 osumaa nettisivuillamme, toteaa The British Pakistani Christian Associationin (BPCA) puheenjohtaja Wilson Chowdhry.

Painostuksen ansiosta Tanian tapaus on johtanut poliisitutkintaan. Chowdhry kuitenkin varoittaa, että tutkinnan viivästyminen voi kertoa siitä, että osa ratkaisevista todisteista on hukassa.


34/2016Sateet

Helluntaiseurakuntien jäsenkehityksessä pientä virkistymistä
Seurakunnat: Maksukorttidiakonian myötä keskustelut ovat muuttuneet syvällisemmiksi
Kuurojen työtä jo 50 vuotta – Juhlavuosi huipentuu Juhannuskonferenssin puheenvuoron lisäksi lokakuussa pidettävään juhlaan
Seurakuntien perustajille uusia verkostoja