Päivi Räsänen ja Juhana Pohjola valmiita pitkään oikeusprosessiin – "jos tulee tuomio, se kohdistuu raskaasti uskonnonvapauteen"

Juhana Pohjola ja Päivi Räsänen Suomen lähetyshiippakunnan Studio Krypta -lähetyksessä. Kuvakaappaus YouTubesta.
Juhana Pohjola ja Päivi Räsänen Suomen lähetyshiippakunnan Studio Krypta -lähetyksessä. Kuvakaappaus YouTubesta.

Kansanedustaja Päivi Räsänen (kd.) ja Lähetyshiippakunnan dekaani Juhana Pohjola kertovat  valmistautuvansa vuosien oikeusprosessiin. Molempia syytetään kiihottamisesta kansanryhmää vastaan, Räsästä kolmesta tapauksesta ja Pohjolaa yhdestä.

Syytteet nostanut valtakunnansyyttäjä Raija Toiviainen perustelee päätöstään sillä, että "Räsäsen lausumat ovat homoseksuaaleja halventavia ja syrjiviä" ja "ovat omiaan aiheuttamaan suvaitsemattomuutta, halveksuntaa ja vihaa homoseksuaaleja kohtaan".

Sekä Räsänen että Pohjola kiistävät saamansa syytteet. Lähetyshiippakunnan Studio Krypta -lähetyksessä Päivi Räsänen sanoo, että "tässä on kyse Raamatun opetuksesta ja on tosi tärkeää seistä nyt lujasti [sen takana]".

– Jos meidät tuomitaan, niin varmasti viemme kaikki oikeusasteet eteenpäin, Pohjola sanoi  Studio Krypta -lähetyksessä.

– Vastaavia tekstejä löytyy kirkkokunnilta ja kristityiltä vaikka kuinka paljon. Jos näistä tulee tuomio ja jonkinlainen sensurointipäätös, sehän kohdistuu silloin erittäin raskaasti uskonnonvapauteen, Päivi Räsänen painotti.

 

Anna Vuorinen

 

Lue myös:




40/201

Seurakunnat: Maksukorttidiakonian myötä keskustelut ovat muuttuneet syvällisemmiksi
Kuurojen työtä jo 50 vuotta – Juhlavuosi huipentuu Juhannuskonferenssin puheenvuoron lisäksi lokakuussa pidettävään juhlaan
Seurakuntien perustajille uusia verkostoja
Tutkimus: Kutsumustyössä myös haittoja