”Oli AlfaTV:llä oma merkityksensä” - Kristillisten ohjelmien tekijät muistelevat yhteistyötä konkurssiin menneen kanavan kanssa

Nyt lauletaan -ohjelmaa tehtiin kolme kautta. Laulattajina keväällä 2021 lähetetyssä ohjelmassa toimivat Niina Sillanpää, Leevi Ahopelto ja Tapani Sopanen. (Ruutukaappaus)
Nyt lauletaan -ohjelmaa tehtiin kolme kautta. Laulattajina keväällä 2021 lähetetyssä ohjelmassa toimivat Niina Sillanpää, Leevi Ahopelto ja Tapani Sopanen. (Ruutukaappaus)

Anssi Tiittanen 

 

Konkurssin myötä toimintansa viime viikolla lopettaneella AlfaTV-kanavalla oli joukko kristillisiä ohjelmantekijöitä, jotka pitävät työjaksoaan kanavalla rohkaisevana. 

– Oli tietysti pettymys, että tällainen kanava välittää evankeliumia meni kiinni, Nyt lauletaan! -ohjelmaa isännöinyt Leevi Ahopelto kuvailee tunnelmiaan. 

Nyt lauletaan! oli E-Compass ry:n tuottama ohjelma. Kaikkiaan jaksoja tehtiin parikymmentä, ensin Vesilahdella ja viimeiseksi AlfaTV:n studioilla Keravalla. 

– Kanava vastasi ohjelman jakelusta. Meidän ja AlfaTV:n välillä ei liikkunut rahaa. 

– Moni luuli, että minä sain palkkioita, mutta kyllä se oli juuri päinvastoin. Itse kustantajina laitoimme rahaa kiinni ohjelmiin, Leevi Ahopelto kertoo. 

 

Kristillisiä ohjelmia AlfaTV:lle tuottanut medialähetysjärjestö IRR-TV ilmoitti viime viikolla tiedotteessa, että sen toiminta jatkuu normaalisti. 

– Emme lopeta suomenkielisten kristillisten ohjelmien tuotantoa, vaan etsimme uusia ulostulokanavia sisällöillemme, yhdistyksen hallituksen allekirjoittamassa tiedotteessa kerrottiin.  

– IRR-TV hallinnoi myös jatkossa AlfaTV:n aiemmin vuokraamaa toimitilaa ja tv-tuotantokalustoa. 

IRR-TV on toissa viikolla konkurssihakemuksen tehneen, AlfaTV:n taustayhtiönä toimineen Brilliance Communications Oy:n enemmistöomistaja ja -velkoja.

 

Konkurssia on uutisoitu päämedioissa laajasti, muun muassa , :n ja raportoimana.

 

 

– Kyllä AlfaTV johonkin tarpeeseen Suomessa vastasi, pastori ja Astu tarinaan -ohjelmaa tehnyt studioisäntä Markku Tuppurainen sanoo. 

– Jos aikaa vain olisi ollut enemmän, ehkä kuvio olisi lähtenyt toimimaan. 

Tuppurainen teki Astu tarinaan -ohjelmaa yhdeksän vuoden ajan, noin 270 jaksoa. Hän muistelee ohjelman tekemistä hyvällä. 

– Teimme pitkiä työpäiviä, aina 8–10 jaksoa päivässä. 

AlfaTV:n saadessa laajempaa katsojajoukkoa myös Tuppurainen alkoi saada ohjelmista enemmän palautetta. 

– Kun liikun seurakunnissa, niin edelleen ihmiset sanovat, että juuri katsottiin sinua televisiosta, Tuppurainen kertoo viitaten ohjelman uusintoihin, joita näkyi AlfaTV:llä lähes loppuun asti.  

 

Ohjelmantekijät pohtivat uusia väyliä tekemiselle. 

– Kaikelle on aikansa, konkursseillekin, Leevi Ahopelto sanoo. 

– Pitäisi vain osata aina ottaa kiinni niistä mahdollisuuksista ja siitä ajasta, jota eletään. 

Ahopelto pitää merkittävänä, että esimerkiksi Nyt lauletaan! -ohjelmaa näytettiin juuri koronavuosina, kun kirkot olivat kiinni. 

– Parhaimmillaan meillä oli 100 000 katsojaa. Viisi kertaa sen, mitä Olympiastadion vetää, Ahopelto vertaa. 

Markku Tuppurainen on miettinyt jonkinlaista jatkoa ohjelmalleen.  

– Tarinat ovat merkittäviä tässä ajassa. Niillä tuntuu olevan kantopinta-alaa. 

Tuppurainen pohtii, että jos hän jatkaa ohjelmasarjaa, hän olisi innostunut tuottamaan sitä itse.

 

 

 

, josta ohjelmia voi ainakin toistakseksi katsoa.Opetus
49/2022

OpetusLassi Mäkinen
The Passion of the Christ -elokuvan loppukohtauksessa Jeesuksen kuolinhetkellä taivaasta putoaa yksi pisara, kuin kyynel. Osuessaan maahan se saa maan järisemään ja te...
Ristin Voiton verkkosisältö nyt Ajassa-lehdessä – diginäköislehti päivittyy toistaiseksi tutulle paikalle ristinvoitto.fi:hin
Seurakunnat: Maksukorttidiakonian myötä keskustelut ovat muuttuneet syvällisemmiksi
Kuurojen työtä jo 50 vuotta – Juhlavuosi huipentuu Juhannuskonferenssin puheenvuoron lisäksi lokakuussa pidettävään juhlaan