"Olenko minä tehnyt tuon?" – Jippiimissio julkaisi koskettavan laulun äideille

5-vuotiaan Savanna Böhlingin laulama herkkä äitienpäivälaulu koskettaa myös Savannan omaa äitiä, Susannaa.
5-vuotiaan Savanna Böhlingin laulama herkkä äitienpäivälaulu koskettaa myös Savannan omaa äitiä, Susannaa.

Kristillistä lapsityötä tekevä Jippiimissio on julkaissut koskettavan äitienpäiväkappaleen, jolla se onnittelee kaikkia äitejä.

– Herkän äitienpäivälaulun Äiti, olet niin kaunis sävelmä syntyi viisi vuotta sitten, kun 14-vuotias Nyyti Rahkonen istui pianon ääreen. Sanat olivat jo valmiina, vain melodia puuttui. Laulun valmistuttua Nyyti äänitti demon, joka jäi tietokoneen kätköihin pitkäksi aikaa, Jippiimission koordinaattori Outi Rossikertoo.

– Kun Jippiimissio päätti julkaista laulun äitienpäiväksi, Nyytikin kuuli sen vuosien jälkeen. Hämmästyneenä hän kysyi: ”Olenko minä tehnyt tuon sävelmän ja laulanut demon? En muista yhtään.” Niin sävelmät tulevat ja menevät. Äitien onneksi tämä laulu jäi talteen.

Uudella äänitteellä äitienpäivälaulun tulkitsee viisivuotias Savanna Böhling.

– Savannan hellä tulkinta laulusta koskettaa äitien sydäntä. Jippii-muusikot Jusa Junttilan johdolla vakuuttavat, että laulun tekemiseen on paneuduttu. Äiti ansaitsee parasta, Rossi hymyilee.

– Nyt on aika laulaa kaikille äideille: tuleville äideille, pienten lasten väsyneille äideille, murrosikäisten kanssa kamppaileville äideille, sekä äideille, joiden lapset ovat jo lentäneet tai lentämässä pesästä, tai niille, jotka ovat menettäneet lapsensa – ja kaikille niille, joilla on äidin sydän.

Uunituore äitienpäivälaulu Äiti, olet niin kaunis julkaistiin 3. toukokuuta. Se on kuunneltavissa netin suoratoistopalveluissa. Laulun voi kuunnella suoraan myös tästä linkistä: .

Äitiä onnittelevan laulun kauniit sanat ohjaavat samalla myös tulevan kesän tunnelmiin:

 

Äiti, sinulle laulan,

kun vuokkoja kukkii maa.

Äiti, sinulle laulan,

kun kesätuuli puhaltaa.

Äiti, sinulle laulan,

kun maa syksyn sadetta saa,

kun lunta taivas tupruttaa.

 

Äiti, olet niin kaunis.

Olet ihana ihminen.

Äiti, se on sana niin hellä,

sana pienen lapsosen.


Outi Rossi
18/2021

KolumniElämäsi on arvokas. Elämälläsi on tarkoitus. Riippumatta siitä, mitä itse ajattelet itsestäsi, tai siitä, mitä ympärillä oleva maailma sanoo, olet äärettömän arvokas Jumalan silmissä. Hän näki sin...
Laulaminen on niin vahva osa Johanna Särkkälän perheen arkea, että joskus elämä tuntuu lähes musikaalilta.
Taivaallinen Isä pitää huolta rankimmissakin elämänvaiheissa ja avaa uusia ovia vielä eläkepäiville, Mari Hirvonen tietää.
PääkirjoitusJatkosotaa oli käyty miltei vuosi, kun ylipäällikkö Mannerheim kirjoitti 60. päiväkäskyn Suomen äideille. Se julkistettiin äitienpäivänä 10.5.1942 ja sen sanat koskettavat vieläkin: ...
PikavisiittiBelgiasta Uuraisille kotiutuneen Saarijärven helluntaiseurakunnan lapsityöntekijän Sven Loosenin mielestä uskossa eläminen on elintärkeää – ja hauskaa.
NäkökulmaPyhän Hengen johtama seurakunta näkee itsensä osana Raamatun välittämää Jumalan lunastuskertomusta ja ymmärtää lähetystehtävän tärkeyden toteuttaen sitä ympäristössään.
Ensimmäisen Mooseksen ki...
UutisetKittilässä tehdyn epävirallisen kyselytutkimuksen perusteella 99 prosenttia hengellisen lehden saaneista oli vähintään selannut sitä.
UutisetKristillistä lapsityötä tekevä Jippiimissio on julkaissut koskettavan äitienpäiväkappaleen, jolla se onnittelee kaikkia äitejä.
– Herkän äitienpäivälaulun Äiti, olet niin kaunis sävel...
UutisetNoin kaksi kolmesta amerikkalaisesta kirkossakävijästä lahjoitti koronavuonna 2020 seurakunnalleen yhtä paljon tai enemmän rahaa kuin vuonna 2019.
Tieto ilmenee LifeWay Researchin tuoreesta t...
UutisetVoiko kristillisessä dekkarissa pahis kiroilla, kirjailija Tytti Salo pohtii.
UutisetIntiasta lähiviikkoina uutisoitu koronakaaos – uusi virusmutaatio sekä tartuntojen ja kuolemantapausten räjähtänyt kasvu – näkyy surullisesti myös maan vapaissa evankelisissa seurakunnissa.
– K...
MuistolleKaija syntyi Keuruulla 18. marraskuuta 1941 Heikki ja Inkeri Kivimäen esikoisena. Hän tuli uskoon lapsena pyhäkoulussa ja vei evankeliumin kotiinsa. Kaijan todistuksen kau...
UutisetMuutamia naisia eri puolilta Suomea ja eri seurakuntataustoista nautti Vilppulan Evankelistakodin täysihoidosta Esterin kirjan aarteiden äärellä 23.–25. huhtikuuta. Kuningatarteemaisen viikonlopun...
Kuurojen työtä jo 50 vuotta – Juhlavuosi huipentuu Juhannuskonferenssin puheenvuoron lisäksi lokakuussa pidettävään juhlaan
Seurakuntien perustajille uusia verkostoja
Tutkimus: Kutsumustyössä myös haittoja