Lauantai 20. huhtikuuta.
Nimipäivää viettää Lauha, Arla

"Olenko minä tehnyt tuon?" – Jippiimissio julkaisi koskettavan laulun äideille

5-vuotiaan Savanna Böhlingin laulama herkkä äitienpäivälaulu koskettaa myös Savannan omaa äitiä, Susannaa.
5-vuotiaan Savanna Böhlingin laulama herkkä äitienpäivälaulu koskettaa myös Savannan omaa äitiä, Susannaa.

Kristillistä lapsityötä tekevä Jippiimissio on julkaissut koskettavan äitienpäiväkappaleen, jolla se onnittelee kaikkia äitejä.

– Herkän äitienpäivälaulun Äiti, olet niin kaunis sävelmä syntyi viisi vuotta sitten, kun 14-vuotias Nyyti Rahkonen istui pianon ääreen. Sanat olivat jo valmiina, vain melodia puuttui. Laulun valmistuttua Nyyti äänitti demon, joka jäi tietokoneen kätköihin pitkäksi aikaa, Jippiimission koordinaattori Outi Rossikertoo.

– Kun Jippiimissio päätti julkaista laulun äitienpäiväksi, Nyytikin kuuli sen vuosien jälkeen. Hämmästyneenä hän kysyi: ”Olenko minä tehnyt tuon sävelmän ja laulanut demon? En muista yhtään.” Niin sävelmät tulevat ja menevät. Äitien onneksi tämä laulu jäi talteen.

Uudella äänitteellä äitienpäivälaulun tulkitsee viisivuotias Savanna Böhling.

– Savannan hellä tulkinta laulusta koskettaa äitien sydäntä. Jippii-muusikot Jusa Junttilan johdolla vakuuttavat, että laulun tekemiseen on paneuduttu. Äiti ansaitsee parasta, Rossi hymyilee.

– Nyt on aika laulaa kaikille äideille: tuleville äideille, pienten lasten väsyneille äideille, murrosikäisten kanssa kamppaileville äideille, sekä äideille, joiden lapset ovat jo lentäneet tai lentämässä pesästä, tai niille, jotka ovat menettäneet lapsensa – ja kaikille niille, joilla on äidin sydän.

Uunituore äitienpäivälaulu Äiti, olet niin kaunis julkaistiin 3. toukokuuta. Se on kuunneltavissa netin suoratoistopalveluissa. Laulun voi kuunnella suoraan myös tästä linkistä: .

Äitiä onnittelevan laulun kauniit sanat ohjaavat samalla myös tulevan kesän tunnelmiin:

 

Äiti, sinulle laulan,

kun vuokkoja kukkii maa.

Äiti, sinulle laulan,

kun kesätuuli puhaltaa.

Äiti, sinulle laulan,

kun maa syksyn sadetta saa,

kun lunta taivas tupruttaa.

 

Äiti, olet niin kaunis.

Olet ihana ihminen.

Äiti, se on sana niin hellä,

sana pienen lapsosen.


Outi Rossi



UUTISET