Nuoret johtajat kokoontuivat Indonesiassa

Lausannen liike kokosi noin tuhat nuorta evankelista johtajaa eri puolilta maailmaa Indonesian Jakartaan 3.–10. elokuuta. ”Kerran sukupolvessa” -tilanteeksi luonnehditussa YLG 2016:ssa kokeneet hengelliset johtajat varustivat 25–35-vuotiaita seuraajiaan.

Tapahtuman suunnitteluryhmän jäsen Richard Coleman sanoi, että nuori evankelinen sukupolvi kohtaa ”paineen seurata tunteita ja kulttuuria tuhansia vuosia vanhojen totuuksien kustannuksella”. Heille uskon säilyttäminen on hankalampaa, sillä nykykulttuurissa jotakin vastustava on helposti ahdasmielinen tai tuomitseva.

– Sukupolvi voi pakata totuuden uudelleen. Siinä ei ole ongelmaa. Mutta sukupolven ei pitäisi määritellä totuutta uudelleen.

Sekä Coleman että YLG 2016:n puheenjohtaja Sarah Breuel näkivät nuorissa paloa ja muutosvoimaa.

– Näen sukupolven, jolla on nöyryyttä rakentaa edellisten sukupolvien viisauden varaan,  mutta jotka ovat myös tarpeeksi rohkeita soveltamaan sitä nykyaikaan ja tekemään uusia maailmanlaajuista lähetystyötä koskevia aloitteita, Breuel kuvaili.

Aiemmin vastaavat kokoontumiset on pidetty Malesiassa 2006 ja Singaporessa 1987.


34/2016Sateet

Helluntaiseurakuntien jäsenkehityksessä pientä virkistymistä
Seurakunnat: Maksukorttidiakonian myötä keskustelut ovat muuttuneet syvällisemmiksi
Kuurojen työtä jo 50 vuotta – Juhlavuosi huipentuu Juhannuskonferenssin puheenvuoron lisäksi lokakuussa pidettävään juhlaan
Seurakuntien perustajille uusia verkostoja