”Noormarkkulaiset ovat saaneet kodin” – Varikkosunnuntaissa viikoittain 50–60 kävijää ennen koronaa

Lähes puolet Varikkosunnuntain kävijöistä on ollut seurakunnan ulkopuolelta, Tapani Tuomi iloitsee. Kuva: Leea Toukola
Lähes puolet Varikkosunnuntain kävijöistä on ollut seurakunnan ulkopuolelta, Tapani Tuomi iloitsee. Kuva: Leea Toukola

Porin Noormarkussa kokoontuvan Varikko-seurakunnan torstaiset Facebook-kokoukset ovat koonneet mukavasti väkeä, ja puolisentoista vuotta sitten avatun seurakunnan toiminnassa on muutenkin päästy eteenpäin korona-ajasta huolimatta.

Porin helluntaiseurakunnan satelliittiseurakuntana toiminut yhteisö on myös järjestäytymässä itsenäisesti toimivaksi paikallisseurakunnaksi.

– Pitää nyt odotella rauhassa, että saadaan taas kokoontumiset alkamaan ilman rajoituksia, toiminnanjohtaja Tapani Tuomi naurahtaa.

– Olisi se vähän harmi pitää kymmenen hengen vihkiäiset.

 

Noormarkussa helluntailaiset ovat tehneet hengellistä työtä vuosikymmeniä. Alueen rukouspiiri hiipui vuosituhannen vaihteessa, mutta kymmenen viime vuoden ajan työtä on tehty säännöllisesti Porin helluntaiseurakunnan vanhimmistoon kuuluneen Tuomen vetämänä.

– Meillä oli parin viikon välein pidettävä hyvän sanoman ilta. Enpä olisi uskonut, että työ voisi kasvaa tällaiseksi näin nopeasti.

Normaalioloissa Varikkosunnuntaissa on ollut mukana 50–60 ihmistä. Sunnuntai on ollut myös hyvä kurkistusikkuna uskoon ja seurakuntaan: kolmasosa porukasta on yleensä ollut hengellisten piirien ulkopuolelta.

Tänä talvella Varikolla aloitettiin toinen Alfa-kurssi, ja myös saavuttava työ alueen vähäosaisten parissa on saanut uusia kierroksia: vanhin Jari Savikko pitää keskiviikkoiltaisin muutamalle henkilölle raamattupiiriä.

 

Uusi seurakunta on rakentunut alueen uskovien halusta ja tarpeesta vaikuttaa ja kokoontua paikallisesti.

– Noormarkun uskovat ovat saaneet kodin, Tapani Tuomi kiteyttää.

Myös Porin helluntaiseurakunnassa ollaan tilanteeseen hyvin tyytyväisiä.

– Edelleen autamme kaikessa, missä tarvitaan, mutta nyt Varikon omasta aloitteesta käsin, johtava pastori Petri Harjula kuvailee.

– Hyviä ihmisiä lähtee nyt emoseurakunnasta Varikkoon, mutta ei se ole meiltä pois. Jumalan valtakunta saa kasvaa.

– Ei yksi seurakunta voi mitenkään saavuttaa kokonaista isoa kaupunkia. Tarvitaan uusia seurakuntia, eikä niiden tarvitse olla mitään Porin klooneja, vaan ne muodostavat oman kulttuurinsa, Harjula sanoo.

Varikon perustamiskirja sai talvella vahvistuksekseen 20 jäsenen allekirjoituksen. Seurakunnan toimitila on Noormarkun keskuksessa S-Marketin lähellä. Yli 200-neliöistä tilaa remontoitiin aikanaan kolme kuukautta.

Liiketilan omistaa konkurssipesä, joka suunnittelee sen myyntiä. Varikko-seurakunta toivoo, että se voisi jättää ostotarjouksen. Myös työntekijän palkkaamista kaavaillaan.

 

 

Anssi Tiittanen




40/201

Tutkimus: Kutsumustyössä myös haittoja
Traumatietoisuutta lasten kohtaamiseen – ViaDia ry panostaa huostaanotettuihin, adoptoituihin ja kotimaastaan paenneisiin lapsiin
Tapaamisia vuosikymmenien jälkeen – Nuorisokuoro on jättänyt monelle lähtemättömän myönteisen jäljen