Torstai 25. huhtikuuta.
Nimipäivää viettää Markku, Markus, Marko, Markus

Nigerian helluntailaisilla evankelioimiskuukausi

Kampanjan avajaisissa oli noin miljoona osallistujaa, osa heistä netin välityksellä.  (Werner Nachtigal)
Kampanjan avajaisissa oli noin miljoona osallistujaa, osa heistä netin välityksellä. (Werner Nachtigal)

Veera Hug 

Nigerian helluntailiike on jo useana vuonna ollut mukana Saksasta lähtöisin olevan Go Movement -evankeliointiliikkeen kampanjassa. Siinä toukokuu on nimetty Mene!-kuukaudeksi (Go month). Sen yksinkertainen ajatus on, että jokainen kristitty kertoo joka päivä evankeliumin ainakin yhdelle ihmiselle. Ympäri maailmaa levinneen kampanjan raporteissa sen on laskettu johtaneen miljooniin todistuskertoihin ja varovastikin laskien tuhansiin uskoontuloihin. 

Kuukausi huipentuu tänä vuonna lauantaina 27.5. pidettävään maailman evankeliointipäivään. Yksistään Nigerian Go Movement odottaa yhdessä maan kirkkokuntien kanssa päivään yli yhdeksää miljoonaa kristittyä. Järjestäjien mottona on ”Jokainen kristitty on todistaja”. Nigerian evankelioimiskuukauden avajaisia vietettiin rukousillan yhteydessä RCCG-seurakunnan tiloissa. Seurakunnan kahteen areenaan mahtuu yli kaksi miljoonaa ihmistä. 

Go-liikkeen perustaja, evankelista Werner Nachtigal ei vain puhu evankelioinnista vaan elää sitä todeksi myös henkilökohtaisessa arjessaan. Hän oli mukana Nigerian teemakuukauden avajaistilaisuudessa, eikä evankeliumi pysynyt piilossa.  

– Olin (Nigerian pääkaupunki) Lagosissa viisi päivää ja sain kertoa evankeliumin henkilökohtaisissa keskusteluissa 52 ihmiselle ja rukoilla uskoontulorukouksen 25 ihmisen kanssa – slummissa, huoltoasemalla, ravintolassa ja ihan vain kadulla, Nachtigal iloitsee. 

Go-liikkeen innostamina myös useat muut helluntailiikkeet ja seurakunnat eri puolilla maailmaa rohkaisevat ja varustavat uskovia ihmisten kohtaamiseen ja henkilökohtaiseen todistamiseen toukokuun aikana.  



UUTISET