Tiistai 25. kesäkuuta.
Nimipäivää viettää Uuno, Uno

NextGen -konferenssiin Tampereelle odotetaan yli kahtasataa osallistujaa

NextGen-konferenssin järjestävät IK-opisto, Helluntaikirkko, Fida ja Tampereen Helluntaiseurakunta. Kuva viimevuotisesta tapahtumasta. (Eero Haarala)
NextGen-konferenssin järjestävät IK-opisto, Helluntaikirkko, Fida ja Tampereen Helluntaiseurakunta. Kuva viimevuotisesta tapahtumasta. (Eero Haarala)

26.4.2024 | Anniina Jakonen 

Tampereen Helluntaiseurakunnassa 24.–25. toukokuuta järjestettävä helluntailiikkeen valtakunnallinen NextGen-konferenssi kokoaa kaikki nuoren sukupolven kanssa toimivat yhteen. Tapahtuma on tarkoitettu seurakuntien lapsi-, varkki-, nuoriso-, perhe- ja koulutyöntekijöille – niin palkatuille kuin vapaaehtoistoimijoillekin. Lisäksi erityisesti lauantaihin on kutsuttu mukaan myös seurakuntien pastoreita ja johtajistoa. 

Pääpuhujana on sveitsiläinen pastori ja seurakunnanistuttaja Matthias Kuhn. Lisäksi opettamassa ovat lasten ja nuorten psykoterapeutti ja erityisopettaja Maria Matilainen, teologi-kirjailija Sara Saarela, nuorisopastori Taneli Hieta-Koivisto, lapsi- ja varkkityön pastori Julia Vuorinen sekä koululaisten Jees-lehden päätoimittaja Anniina Jakonen.

 

 

        Saamme uusia voimavaroja ja työkaluja jaettavaksi eteenpäin.

 

NextGen-konferenssi järjestettiin ensimmäisen kerran viime toukokuussa Helsingin Saalem-seurakunnassa. Tuolloin mukana oli noin 200 osallistujaa, minkä odotetaan ylittyvän tänä vuonna Tampereella. 

– Tällä hetkellä (tilanne 22. huhtikuuta) ilmoittautuneita on 116. Määrä on melko samanlainen kuin vastaavaan aikaan viime vuonna, IK-opiston nuorisosihteeri Katri Luuri toteaa – tietäen, että moni aktivoituu ilmoittautumaan vasta viime hetkellä. 

Hänen mukaansa ilmoittautujia on ympäri Suomen. Heistä lapsityöntekijöitä on suunnilleen yhtä paljon kuin nuorisotyöntekijöitäkin, vaikka käytännössä monen vastuualueeseen voi kuulua useampia sektoreita. Johtajistolle suunnattuun osuuteen ilmoittautuneita on kymmenkunta. 

Mutta miksi kannattaisi tulla mukaan? 

– Tällaisena aikana lapset ja nuoret tarvitsevat entistä enemmän hyvää sanomaa ja turvallisia aikuisia ympärilleen. Kun kokoonnumme yhteen, saamme uusia voimavaroja ja työkaluja jaettavaksi eteenpäin, Katri Luuri rohkaisee. 

 

Seurakuntien johdolle suunnattuun erityisohjelmaan voi ilmoittautua 5. toukokuuta mennessä Helluntaikirkon sivuilta löytyvän linkin kautta. Muille ilmoittautuminen on auki 17. toukokuuta asti osoitteessa ikopisto.fi/nextgenkonferenssi. UUTISET