Perjantai 16. huhtikuuta.
Nimipäivää viettää Jalo, Patrik, Patrik, Patricia

Nettitilaisuudet uhattuna Helsingin seudulla ja Turussa, jos liikkumisrajoitukset tulevat voimaan

Helmenkalastajat-yhtye johti yhteislaulutilaisuutta Turun helluntaiseurakunnan YouTube-tilaisuudessa 11.2.2021. Kuvakaappaus YouTubesta.
Helmenkalastajat-yhtye johti yhteislaulutilaisuutta Turun helluntaiseurakunnan YouTube-tilaisuudessa 11.2.2021. Kuvakaappaus YouTubesta.
Hallituksen keskiviikkona tekemä lakiesitys liikkumisrajoituksista Helsinkiin, Espooseen, Vantaalle, Kauniaisiin ja Turkuun vaikeuttaisi voimaan tullessaan myös nettijumalanpalvelusten toteuttamista, sillä jumalanpalvelusten toteuttajat eivät voisi kokoontua nauhoittamaan tilaisuuksia.

Laki kieltäisi kokoontumiset ja liikkumisen ihmisten ilmoilla muuten kuin välttämättömissä asioissa. Sallittua olisi esimerkiksi kauppa-, pankki- ja postiasioilla käynti, koulutukseen liittyvä liikkuminen ja omalle mökille matkustaminen. Myös yksilöllinen, sielunhoidollinen tapaaminen uskonnollisen yhteisön edustajan kanssa sallittaisiin.

Esitysluonnoksen mukaan laki olisi voimassa toukokuun puoleenväliin asti, mutta varsinaisista liikkumisrajoituksista päätettäisiin aina kolmeksi viikoksi kerrallaan.

Esitettyjen liikkumisrajoitusten syynä on koronaepidemian paheneminen erityisesti Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella ja aiempaa varianttia nopeammin leviävä virusmuunnos.


Lähde: Yle ()UUTISET