Nepalilaiskristityt vapautettiin käännyttämissyytteistä

Nepalilainen oikeusistuin on vapauttanut kahdeksan lain vastaisesta käännyttämisestä syytettyä kristittyä kaikista heihin kohdistuneista syytteistä, World Watch Monitor uutisoi.

Tapaus oli maan ensimmäinen uskonnonvapauteen liittyvä oikeusprosessi viime vuonna voimaan astuneen uuden perustuslain aikana.

Syytetyistä viisi oli kristillisen opettajakoulutusjärjestön työntekijöitä, kaksi kyseisten koulujen henkilökuntaa ja yksi pastori. Syytteiden perustana oli se, että he olivat jakaneet Jeesuksen elämästä kertovia kirjasia kahden kristillisen koulun oppilaille viime kesäkuussa.

Vaikka koulut ovat kristillisiä, oppilaiden joukossa on myös ei-kristittyjä.

Päätös oli helpotus Nepalin kristilliselle vähemmistölle. Maan uskonnonvapaus on heikentynyt viime kuukausina, ja viranomaisten on muun muassa väitetty lakanneen myöntämästä lupia kristillisille hyväntekeväisyysjärjestöille. Nepal on virallisesti maallinen valtio, mutta käytännössä laki antaa etusijan enemmistöuskonnolle hindulaisuudelle.

Viime vuosina maassa on koettu myös merkittävää kristillistä herätystä.


34/2016Sateet

Helluntaiseurakuntien jäsenkehityksessä pientä virkistymistä
Seurakunnat: Maksukorttidiakonian myötä keskustelut ovat muuttuneet syvällisemmiksi
Kuurojen työtä jo 50 vuotta – Juhlavuosi huipentuu Juhannuskonferenssin puheenvuoron lisäksi lokakuussa pidettävään juhlaan
Seurakuntien perustajille uusia verkostoja