Nälkäkriisi pahimmillaan vuosikymmeniin – Jemenissä Fidan apu tavoittaa yli 13 000 ihmistä

Nälkäkriisi koettelee erityisesti Jemeniä. (Fidan kumppanijärjestö)
Nälkäkriisi koettelee erityisesti Jemeniä. (Fidan kumppanijärjestö)

RV 

Maailmanlaajuinen nälkäkriisi pahenee edelleen. Venäjän hyökkäyssodan vuoksi nälkäisten määrän arvioidaan kasvavan tänä vuonna 47 miljoonalla. 

Jemenissä ja Kongon demokraattisessa tasavallassa poikkeuksellinen kuivuus ja äkilliset tulvat ovat tuhonneet satoja ja inflaatio on nostanut ruoan hinnan pilviin. Fidasta kerrotaan, että juuri nyt varoja kerätään kiireelliseen ruoka-apuun ja pakolaislasten psykososiaaliseen tukeen. Apua tarvitaan myös Ukrainaan ja talouden romahduksesta kärsivään Myanmariin. 

Nopea hintojen nousu vaikeuttaa myös avustustyötä, sillä ruokapakettien hinta on noussut vuodessa noin 40 prosenttia, paikoin jopa 78 prosenttia. Pakettien sisältöä on hintojen nousun takia jouduttu karsimaan, mutta tavoitteena on, ettei kukaan avunsaajista jäisi ilman luvattua apua. 

Jemenissä Fidan apu tavoittaa yli 13 000 ihmistä, erityisesti vammaisia, vanhuksia ja yksinhuoltajia. 

– Tilanteemme oli jo epätoivoinen, eräs jemeniläisäiti kertoo.  

– Kuukauden palkalla saatoin ostaa vain pussin jauhoja ja vähän suolaa. Voitte kuvitella, miten valtavasti lapseni ilahtuivat, kun he näkivät näin paljon ruokaa. 

Äiti kertoo myös halanneensa lastaan ensimmäistä kertaa neljään vuoteen. Selviytymisen tarve oli ohittanut siihen asti kaiken muun.
40/201

Myös Gazassa on pieniä uskovien ryhmiä – mediatyön hedelmää näkyy
Fifteenit täyttyneet nopeasti – Suosituimmat leirit täyttyvät minuuteissa
"99 prosenttia ihmisistä saavuttamatta" – Euroopan helluntailiikkeiden yhteinen evankeliontikohde vuonna 2024 on Balkan
Kristillisille toimijoille alkaa kertyä kokemusta äppimaailmasta - Hyvä käytettävyys ja jatkuva kehittäminen julkaisijoiden haasteita