Nälkäkriisi jatkuu Ugandassa ja Burundissa

Kuusivuotiaan Elijan kotiaskareisiin kuuluu auttaa maaperän möyhimisessä. Huhtikuussa 2022 Ngongosown kylässä kylvettiin toiveikkaina, mutta satokausi jäi heikoksi. (Hannu Happonen)
Kuusivuotiaan Elijan kotiaskareisiin kuuluu auttaa maaperän möyhimisessä. Huhtikuussa 2022 Ngongosown kylässä kylvettiin toiveikkaina, mutta satokausi jäi heikoksi. (Hannu Happonen)

Kirsi Koski-Kujala ja RV 

Itä-Afrikkaa kurittavat ilmastonmuutos ja raju inflaatio, ja alueen nälkäkriisi uhkaa jäädä Ukrainan sodan varjoon. 

Esimerkiksi Ugandan Karamojassa helmikuu on kohtalokas nälkäavun kannalta. Kuumuus on tuhonnut laitumia ja viljelmiä. Viime kesänä uutisoitiin 900:sta alueella nälkään kuolleesta. Nälkä riuduttaa muun muassa lapsia. 

– Lapset ovat jo niin nälissään, etteivät he jaksa tulla kouluun. Emme voi jatkaa esimerkiksi kouluhankkeita, elleivät lapset saa pikaista ruoka-apua, kertovat Fidan työntekijät.  

Myös Burundissa vallitsee vastaava tilanne. Fida ja paikallinen helluntaikirkko (CEBPU) ovat vuosia auttaneet köyhyydessä eläviä batwa-yhteisöjä kasvattamaan ruokaa vihannesviljelmillä, joita kuivuus nyt haastaa.  

– Meidän on vietävä batwoille hätäapua, jotta he selviytyvät tästä kriisistä. Hintojen nousu uhkaa esimerkiksi jo katkaista lasten koulutien, kertoo Fidan Burundin maaohjelman koordinaattori David Mungai

Fida on aloittanut keräyksen välittääkseen hätäapua Ugandaan ja Burundiin. Esimerkiksi 20 eurolla yksi ugandalaisperhe saa ruuat viikoksi. Lisätietoa saa ja lahjoittaa voi osoitteessa . 




34/2016Sateet

Helluntaiseurakuntien jäsenkehityksessä pientä virkistymistä
Seurakunnat: Maksukorttidiakonian myötä keskustelut ovat muuttuneet syvällisemmiksi
Kuurojen työtä jo 50 vuotta – Juhlavuosi huipentuu Juhannuskonferenssin puheenvuoron lisäksi lokakuussa pidettävään juhlaan
Seurakuntien perustajille uusia verkostoja