Muut mediat 50/2016

Irakissa kidutettu ja Suomessa kristityksi kääntynyt Adam ei saa jäädä maahan (Kotimaa 48/16).

Maahanmuuttovirasto antoi lokakuussa Mohammedille, joka halusi silloin jo käyttää nimeä Adam, kielteisen turvapaikkapäätöksen.

Adam romahti ja Soili Juntumaa [Adamin kummi ja majoittaja] sisuuntui.

– Oikeusvaltiossa ei voida toimia näin. Migrin täytyy tietää, että palautetut joutuvat Irakissa hengenvaaraan. Moni on kadonnut tai tapettu, Juntumaa puhisee.

Helluntaiseurakunnan vanhimmistoveli tuli tapaamaan Adamia heti kuultuaan kielteisestä päätöksestä.

– Sinä olet meidän poikamme. Me pidämme sinut Suomessa, hän vakuutti. Adam on ollut aktiivisesti mukana helluntaiseurakunnan nuortentoiminnassa.


Kun puoliso sairastaa muistisairautta, roolit muuttuvat (Sana 48/16).

Nykyisin Saila Lehto on enemmän äidin kaltainen hoivaaja kuin vaimo.

– Vaikeinta on ollut luopua siitä elämästä, joka meillä oli ennen Raimon sairastumista. Olen saanut viisaita neuvoja muistihoitajalta ja läheisiltäni. He ovat muistutelleet, että tässäkin tilanteessa saan olla kotona oma itseni: välillä hermostua ja turhautua. Pyhimystä ei pidä esittää.

- Kun voimat ovat olleet vähissä ja pinna kireällä, olen keskittynyt elämän hyviin asioihin. Kiitän Taivaan Isää siitä, että meillä Suomessa hanasta tulee puhdasta vettä ja saamme asua lämpimässä kodissa.

Näin omiin ongelmiin on löytynyt lohdullisempi suhde.


Usko toi vuoden 2016 pakolaisnaiseksi valitulle Rita Kostamalle toivoa, kun hän pakeni kotimaansa Ruandan kansanmurhaa (Anna 48/16).

– Rukoilu on keskustelua Jumalan kanssa. Voin kertoa hänelle murheistani tai jutella niitä näitä. Useimmiten rukoukseni ovat kiittämistä. Olen saanut elämässäni niin paljon hyvää! Saan asua turvallisessa maassa, ja minulla on oma perhe.

Rita rukoilee joka päivä. Nykyään hän ristii kätensä kahden lapsensa kanssa.

– En ole koskaan nähnyt Jumalaa tai kuullut hänen puhettaan, mutta aistin usein Jumalan läsnäolon. Se tuntuu lämpimänä tunteena sydämessä. Koen, että minusta pidetään huolta.

Ritan maailmankuvassa on tärkeää kristinuskon ydinajatus: Jumala rakastaa ihmisiä niin paljon, että hän lähetti poikansa Jeesuksen kuolemaan ihmisten syntien tähden.

– Vaikeissa tilanteissa saan voimaa ajattelemalla Jeesusta. Hän, jos joku on kokenut inhimillistä kärsimystä.


51

Helluntaiseurakuntien jäsenkehityksessä pientä virkistymistä
Seurakunnat: Maksukorttidiakonian myötä keskustelut ovat muuttuneet syvällisemmiksi
Kuurojen työtä jo 50 vuotta – Juhlavuosi huipentuu Juhannuskonferenssin puheenvuoron lisäksi lokakuussa pidettävään juhlaan
Seurakuntien perustajille uusia verkostoja