Sunnuntai 3. maaliskuuta.
Nimipäivää viettää Kauko

Muut mediat 45/2016

TM Sarastus Hietanen tarjosi kristillistä rukouspalvelua Hengen ja Tiedon messuilla (Sana 43/16).

Mies tuntee molemmat maailmat, uushenkisyyden ja kristillisyyden.

– Minulla on halu kertoa uushenkisiin liikkeisiin mukaan menneille ihmisille omasta polustani kristinuskoon. Tunnen omakohtaisesti näiden ryhmien juuria, vaaranpaikkoja ja haasteita.

– Monen mieli on joutunut näissä piireissä liian koville ja pahimmillaan seonnut. Totuutta etsivät ihmiset voivat mennä sellaisiin sfääreihin ja rajoille, jonne kenenkään ei kuuluisi pyrkiä. Raamattu kieltää meitä menemästä kuolleiden maailmaan ja avaamasta omaa sielua väärille tahoille, Hietanen perustelee messuille osallistumistaan.

 
Isä Juha Leinonen pohtii sitoutumisen hyötyjä epävarmana aikana (Hiljaisuuden ystävät 3/16).

Sitoutuminen mahdollistaa positiivisen vapauden. Sitoutuminen työpaikkaan – siinä määrin, kuin se näillä työmarkkinoilla on mahdollista – mahdollistaa sen, ettei minun tarvitse viikoittain murehtia elämän perustarpeista. Vuokrakin tulee maksettua. Parisuhteeseen, ystäviin, johonkin yhteisöön sitoutuminen helpottaa sosiaalisen vuorovaikutuksen ja hyväksynnän tarvetta. Sitoutuminen helpottaa täyttämään perustarpeita ja vapauttaa huolehtimiseen käytettyä energiaa. Siten se siirtää painopisteen perusasioista monimutkaisempiin, minuuden vatvomisesta toiseuden kohtaamiseen.

Näin on myös meidän hengellisessä elämässämme. Hengelliseen yhteisöön ja vaikka johonkin vapaaehtoistehtävään tai hengelliseen kutsumukseen sitoutuminen voi auttaa päättämään jahkailun omasta hengellisyydestä. Se vapauttaa käyttämään myös hengellisen energian palvelevan rakkauden toteuttamiseen.


Johanna ja Janne Aro-Koiviston ensimmäinen vuosi uusperheenä oli onnellinen mutta rankka (ABC+ 5/16).

Johanna ja Janne puhuvat uudelleen avioitumisesta rehellisesti. He eivät pidä sitä helpoimpana mahdollisena tienä.

– Se ei ole mikään ihanne. Itse ainakin toivon, että jokainen, joka naimisiin menee, voisi pysyä saman puolison kanssa yhdessä. Olen huomannut, miksi Jumala on tarkoittanut, että niin olisi, Johanna sanoo.

Aro-Koivistot haluavat kuitenkin katsoa yhdessä eteenpäin. He kokevat, että uskoon tullessa tapahtunut uudestisyntyminen on auttanut heitä jättämään menneisyyden taakseen.

– Entiseen elämään ei kannata palata eikä vanhoja asioita kaivella. Mennyt on mennyttä, ei vedetä sitä tähän päivään, Johanna neuvoo.

UUTISET