Muut mediat 30/2016

Turun arkkihiippakunnan piispa Kaarlo Kalliala pohtii Maaseudun Tulevaisuuden kolumnissa sitä, miten kristinusko ja islam ovat samaa juurta mutta kuitenkin erilaisia. (maaseuduntulevaisuus.fi 10.7.2016)

Kristitty ylistää Kolmiyhteistä Jumalaa, mutta muslimi edustaa yksinkertaisempaa matematiikkaa–– .

Kukapa kristittykään Kolminaisuutta ymmärtäisi.

Tampereen emerituspiispa Juha Pihkala on sanonut hyvin: ”Kolminaisuusopin ei siis ole ollut määrä selittää Jumalaa. Sen tarkoitus on päinvastoin varmistaa, että loogista mallia kaavaileva ajattelu jää aseettomaksi Jumalan mysteerin edessä.”

Kristinusko on olennaisesti Kristus-uskoa. Mitä Jumala ihmisestä tahtoo ja mitä hän meille
tahtoo olla, Jeesuksesta se näkyy. Tätä ei muslimi eikä juutalainen voi allekirjoittaa.


Suomalaiset ovat hyviä puurtamaan yksin, mutta sillä ei enää selviä, tulevaisuudentutkija Ilkka Halava sanoi Suomi- Areena-tapahtumassa. (mtv.fi 12.7.2016)

– Arvopohjassamme on syvä usko yksin tekemiseen. Sen pitää muuttua. Suomalainen selviytymisen ja vastuunkannon ajatus on edelleen ihan hyvä ja toimii. Mutta yksin me emme tulevaisuudessa selviä. Emme saa enää jatkossa ajatella mitään tekemistä yksin puurtamisen kautta.

 Iso Kirja -opiston entinen rehtori Veli-Matti Kärkkäinen ei suoralta kädeltä hyväksy suurmoskeijan rakentamista Helsinkiin ja toivoisi voivansa toimia sekä helluntaiseurakunnassa että luterilaisessa kirkossa (Sana 27/2016).

–– Valtiovallan ei pitäisi suosia eikä vastustaa mitään tiettyä uskontoa. Mutta pitää olla myös kulttuurisesti sensitiivinen. Mitä bagdadilaiset ajattelisivat, jos Vatikaani rakentaisi sinne suuren kirkon päämoskeijan viereen, hän vertaa. ––

– Haluaisin olla [mukana helluntaiseurakunnassa]. –– Olisi ihanteellista, että samana sunnuntaina voisi pitää messun luterilaisessa kirkossa ja sitten raamattutunnin helluntaiseurakunnassa.


51

Helluntaiseurakuntien jäsenkehityksessä pientä virkistymistä
Seurakunnat: Maksukorttidiakonian myötä keskustelut ovat muuttuneet syvällisemmiksi
Kuurojen työtä jo 50 vuotta – Juhlavuosi huipentuu Juhannuskonferenssin puheenvuoron lisäksi lokakuussa pidettävään juhlaan
Seurakuntien perustajille uusia verkostoja