Muut mediat 3/2017

Eläköitynyt perheneuvoja Saara Kinnunen kirjoitti 100-vuotiaalle Suomelle (Kotimaa 1/17).

Koen itseni onnekkaaksi, kun olen saanut syntyä kansalaisenasi. Sadassa vuodessa olet noussut köyhästä ja sorretusta maasta yhdeksi maailman parhaista, turvallisimmista ja hyvinvoivista valtioista. Kovien sotien vaiheiden jälkeen ankaralla työllä olet vahvistunut kansakunnaksi, mikä olet nyt.

Yhtä pelkään tämän hyvän keskellä; oletko armas 100-vuotias Suomi hylkäämässä sen Auttajan, jota isämme ovat huutaneet avuksi vaikeuksien keskellä? Olet tullut itsenäiseksi ja itse pärjääväksi. Olet valmis etsimään elämän viisautta omasta ymmärryksestäsi ja unohtamaan sen viisauden, jonka ohjaamana on eletty vuosituhansia. Oletko ottamassa omiin käsiisi oikeuden päättää, mikä on hyvä ja mikä paha, mikä on oikea ja mikä väärä ja mitä on hyvä elämä?

Rakas 100-vuotias Suomi. Kiitollisuuden rinnalla tunnen levottomuutta ja surua. Sitä suuremmalla syyllä toivotan sinulle siunausta.


Lähetysseuran pastorit Katariina Kiilunen ja Tero Massa työskentelevät Thaimaassa (Hengellinen Kuukauslehti 1/17).

Thaimaalainen kulttuuri on äärimmäisen hierarkkinen. Ajattelussa vaikuttaa buddhalaisuus ja se, että teoilla on merkitystä.

– Armon käsittäminen on valtavan vaikea asia buddhalaisesta taustasta tulevalle, joka on tottunut siihen, että vain itse voi vaikuttaa pelastumiseensa ja että omilla teoilla on hyvässä ja pahassa vaikutusta, Katariina sanoo.

– Armosta puhutaan täällä kirkossa, mutta takana hengittää ajatus, pitäisikö hyviä tekoja kuitenkin tehdä. Meidän opetuksessamme korostuu armo ja ihmisen arvo, joka nousee luotuna olemisesta eikä siitä, mikä asema on hierarkkisessa portaikossa.

 
Nora Tirkkonen antaa viisi vinkkiä kotoisampaan kotiseurakuntaan (ruutlehti.fi 9.1.).

1. Tervehdi ja mene juttelemaan. Uusia ja yksinäisen näköisiä – tai ihan vain jotakuta puolituttua, johon haluaisit tutustua paremmin!

2. Mene mukaan palvelutiimiin. Kun pääset itse toteuttamaan seurakunnassa eri tehtäviä, voit vaikuttaa myös ilmapiiriin ja niihin asioihin, joihin kaipaat muutosta.

3. Aina ei tarvitse olla aurinkoinen. Kun uskallat kertoa myös ikävämmät kuulumisesi, rohkaiset muitakin tulemaan näkyväksi kokonaisena.

4. Uskalla mokata. Kun kohtaat omat kömmähdykset reippaasti ja huumorilla, luot ilmapiiriä, joka rohkaisee muitakin kokeilemaan uutta pelkäämättä nolatuksi tulemista.

5. Anna armoa – itsellesi ja muille. Kaikki me olemme vähän keskeneräisiä ja erilaisia, eikä kaikkien kanssa voi aina olla asioista samaa mieltä. Kun hyväksyt tämän, vapautat tilaa erilaisuudelle.


10/2016Kirjallisuus:The

Helluntaiseurakuntien jäsenkehityksessä pientä virkistymistä
Seurakunnat: Maksukorttidiakonian myötä keskustelut ovat muuttuneet syvällisemmiksi
Kuurojen työtä jo 50 vuotta – Juhlavuosi huipentuu Juhannuskonferenssin puheenvuoron lisäksi lokakuussa pidettävään juhlaan
Seurakuntien perustajille uusia verkostoja