Muut mediat 2829/2016

Mikä minut pitää tällä tiellä? pohtii Maarit Murtomaa Päivämiehen blogissa (30.6.2016).

Nukutin reilu kuukausi sitten lapsiani, kun yksi heistä alkoi itkeä lohduttomasti. –– Jostakin syystä lapseni mieleen oli tullut ajatus, jonka jokainen ihminen jossain vaiheessa joutuu kohtaamaan: omien läheisten ja omankin elämän käsittämätön rajallisuus.

Puhuimme asiasta paljon viime syksynä sisareni kuoleman jälkeen. Uskon tuoma ikuisen elämän toivo oli silloin suuri lohtu ––. Mutta nyt eivät mitkään sanat tuntuneet tuovan lapselle lohtua. Yhtäkkiä itkuinen ääni pyysi:

– Äiti, saanko minä vielä uudestaan uskoa kaikki synnit anteeksi?

Hämmästyin pyyntöä.

– Saat uskoa kaikki synnit anteeksi, Jeesuksen nimessä ja veressä.

Lapsi rauhoittui välittömästi. Ja minä olin jälleen kerran ihmeissäni evankeliumin voiman
edessä: Minun lapseni kokee evankeliumin aivan samoin kuin minä! Hän kokee saavansa sen kautta itselleen rauhan ja vapautuksen kaikesta, mikä vaivaa, kaikesta mikä pelottaa.


Jumalan tunteminen herättää juutalaisten kateuden (Suomen Viikkolehti 2.7.2016).

[Messiaaninen pastori] Michael Yaron kertoo siitä kateudesta, mikä herättää halun oppia tuntemaan Israelin Jumalan. Hänen koko perhe kärsi holokaustin seurauksista ja hänen vanhempansa kuolivat Saksassa.

– Vihasin saksalaisia, mutta menin opiskelemaan lääketiedettä Saksaan. Kohtasin saksalaisen kollegan ja purin häneen koko vihani saksalaisia kohtaan. Tuo kollega
kuitenkin osoitti rakkautta minua kohtaan. Hän kertoi tuntevansa Israelin Jumalan ja halusi,
että minäkin oppisin tuntemaan hänet. Kollega sanoi, että vain Jeesuksen kautta voin oppia tuntemaan Israelin Jumalan, Michael Yaron kertoo. ––

Michael näki kollegassaan Jumalan rakkauden ja hänessä heräsi kateus.

– Halusin, mitä hänellä oli. Se on myös teidän tehtävänne. Teidän tulee olla Kristuksen avoin kirja ja herättää kateus Israelin Jumalan tuntemisesta.


Kaikki tulee Jumalan läheisyydestä”, uskoo Johan “Juppe” Lahtela (Näky Magazine 6/2016).

Jumalan muuttava työ käynnistyi Jupessa vasta kun hän pääsi Australiaan.

– Kaikki muuttui siellä, kun tajusin, että Jumala on todellinen. Jumala alkoi muuttaa tosi paljon mun elämää, oli ihme miten kaikki tapahtui. Jumala vapautti minut yksi aamu. Tajusin, että olen vapaa. Viha katosi. ––

Juppe oli aiemmin aina vihannut rukoilua, koska ei ollut ymmärtänyt, että Jumala haluaa
viettää aikaa hänen kanssaan.

– Jumalakuvani oli kaukainen. En ollut kokenut ennen ––, että Jumala vastaisi rukouksiini. Kun rukoilin: ”Jumala, muuta mun elämäni”, hän teki sen ja antoi rahat mulle, jotta pääsin Raamattukouluun. –– Se oli tosi väärä se kuva, mikä mulla oli. Se on muuttunut ihan täysin. Jumala on rakastava Isä. Olen Hänen lapsensa.


10/2016Kirjallisuus:The

Helluntaiseurakuntien jäsenkehityksessä pientä virkistymistä
Seurakunnat: Maksukorttidiakonian myötä keskustelut ovat muuttuneet syvällisemmiksi
Kuurojen työtä jo 50 vuotta – Juhlavuosi huipentuu Juhannuskonferenssin puheenvuoron lisäksi lokakuussa pidettävään juhlaan
Seurakuntien perustajille uusia verkostoja